2 limpor
5 ½ dl vatten
50 g jäst
3/4 dl mörk sirap
1-1½ tsk salt
ca 12 dl vetemjöl special
ca 4 dl fint rågmjöl
1-2 dl Risenta Salladsmix Klassisk
Värm vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt sirap, salt, vetemjöl special och rågmjöl.
Arbeta degen på medelfart i maskin i 12 minuter. Tillsätt salladsmixen och arbeta degen ytterligare 2 minuter. Låt degen jäsa i 60 minuter.
Ta upp degen och dela den i två delar. Forma till två limpor. Strö över lite vetemjöl. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Snitta ytan lätt (längs med brödet) med en vass kniv.
Låt jäsa ytterligare i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 210 grader.
Grädda limporna i nedre delen av ugnen 25-35 minuter.
Ett litet tips är att spreja in lite vatten med en blomspruta i ugnen några gånger under gräddningen. Ångan som bildas ger brödet en härligt frasig yta.
Såg gott ut, alla recept du har lagt in ser goda ut.
SvaraRaderaVill hem och äta middag..Hungrig..
Ska pröva att göra dina köttfärsbiffar med ost och skinka emellan i morgon.
Vi hörs
tack så supermycket för chokladboken! ett underbart tillskott i min chokladboks samling :)
SvaraRaderaSer väldigt gott ut, härligt med blandade fröer etc i med!! :-)
SvaraRaderaMmm det här ser & låter riktigt gott!
SvaraRaderaEn go´ blandning av fröer i & salladsmix, mums : )
Vet inte om jag är galen, men hur vet man hur mkt av fröna man ska ha i limpan, hittar inget om det i receptet?
SvaraRaderaSvar till Kristina: Jag använde en färdig mix från Risenta där det var solrosfrö, pumpakärnor och pinjenötter i, annars går det ju bra att blanda en egen frömix om man vill.
SvaraRaderaAnvände 1-2 dl av Risenta salladsmixen.
Ahhh nu fattar jag vad Risenta är =) Trodde det bara var en krydda. Tack så mkt.
SvaraRadera