måndag 20 april 2009

Krämig pastasallad

Denna krämiga pastasallad har vi ofta använt oss av på somrarna när vi grillat. Så himla god och framför allt snabb och enkel att slänga ihop.

4 pers

pasta till 4 pers
5-10 cm purjolök, finstrimlad
1 burk creme fraiche
½-1 dl chilisås
salt och pepparkrydda

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten. När den är helt kall så häll över den i en bunke. Blanda i purjolök, creme fraiche och chilisås. Smaka av med salt och peppar.

Servera till gott grillat kött och sallad.

18 kommentarer:

  1. Oh ja pastasallad är så gott till grillat. Man kan ju variera i det oändliga. Jag brukar ha i soltorkade tomater, rödlök, majs och soltorkadetomaternas spad. Den brukar jag servera lite ljummen!
    Ditt bröd ser också jättegott ut och fint med så högt bröd!!:)
    Ha det så bra!
    KRAM
    Birran

    SvaraRadera
  2. Smarrig pastasallad! Borde passa perfekt till grillat, gjorde en liknande med kassler för riktigt längesen: Ha det fint!

    SvaraRadera
  3. Krämig pastasallad är sååå gott!

    SvaraRadera
  4. Måste lägga den här salladen på minnet, såg otroligt god och enkel ut..Me like

    SvaraRadera
  5. Oh, vad schmarrigt det lät, och det såg så krämigt ut !

    SvaraRadera
  6. kanon tips man får hela tiden!
    jag undrar om du vet ifall creme fraiche sourcream finns i sverige?
    jag åt nämligen den när jag var i australien och den var super god!

    SvaraRadera
  7. Å så lite grillkorv till det så är middan klar:-) Jag som älskar pastasallader! Kan äta hur mycket som helst. Dock är somliga hemma inte riktigt lika förtjust, så man får varva med klyftpotatis för husfridens skull:-)

    SvaraRadera
  8. Tack för tipset, låter suveränt gott måste jag få säga.

    Ha de gott!
    Nadja

    SvaraRadera
  9. Härligt att det börjar bli säsong för pastasallader.

    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera
  10. Men ja, vad gott!
    Måste börja besöka dig regelbundet för du är ju urduktig på suveräna tips på recept:)
    Kram Lallis

    SvaraRadera
  11. Brukar göra nästan exakt likadan!!
    Fast jag har i tänad färsk gurka och paprika också...
    Är så gott!!!

    SvaraRadera
  12. Oh Gott! Vi går mot ljusare tider.. :D

    SvaraRadera
  13. oj så gott, nu blev jag sugen på grillat!

    SvaraRadera
  14. Åh det skall jag absolut göra nästa gång vi grillar! Brukar göra en annan variant, men det är alltid kul att testa något nytt :-)

    Hoppas din hals känns bättre!

    SvaraRadera
  15. Hoppas du kryar på dig och slipper mer halsont!!
    KRAM
    Birran
    Ska snart iväg till VC med mina kliande fingrar...

    SvaraRadera
  16. Stackars dig med ond hals! Ja, då kanske chilisoppa hjälper. Hoppas jag inte stört husfriden nu med recept på färg *fniss*. Vad har ni för projekt - huset?

    SvaraRadera
  17. men gud vad gott! krämiga pastasallader är dom bästa. godare tt ha dressingen i liksom, istället för på sidan av ;)

    SvaraRadera
  18. Den här blir till att prova i sommar, ska nog dra ut grillen i helgen faktiskt, de har ju lovat riktigt vackert väder!!
    Morotsmuffinsen blev godkända och var väldigt smarriga så jag ska göra en del sådana till en grej i sommar!!!

    SvaraRadera