10-12 bitar
Pajdeg:
100 g smör
3 dl mjöl
150 g mandelmassa
1 msk vatten
Lemon curd:
4 dl florsocker
2 ägg
ca 1 dl färskpressad citronsaft (ca 2 stora citroner)
75 g smör
Fyllning och garnering:
5 dl vispgrädde
½ l färska jordgubbar
daim
daim
Mixa ihop smör, mjöl och mandelmassa. Häll i vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Ställ kallt att vila ca ½ timme.
Tryck ut degen i en pajform och grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 20 minuter. Låt svalna.
Lemon curd: Lägg florsocker, ägg och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Sjud försiktigt under omrörning till smeten tjocknat. Får inte koka! När den tjocknat, ta av från värmen och klicka i smöret och rör tills det smält. Ställ kallt att svalna.
Vispa grädden tills den är rätt tjock i konsistensen och rör i den kalla lemon curden. Häll i gräddkrämen i pajskalet.
Garnera med skivade jordgubbar och hackad daim.
Så gott det ser ut. Yngsta sonen tyckte att vi skulle göra en direkt men det lär till att bli att skaffa jordgubbar först.
SvaraRaderaHa en bra vecka!
kram Ullis
Så somrigt och fräscht. Lemoncurd och jordgubbar är aldrig fel.
SvaraRaderaVilken frestande paj, den måste jag prova! Ha en skön kväll.
SvaraRadera/Frida
Ser jättegott ut! Låter fint med daim till också =)
SvaraRaderaSer somrigt och gott ut!
SvaraRaderaDen där pajen lät riktigt god. Mums!
SvaraRaderaVad fräscht och somrigt det där lät. Blir nästan sugen på att baka en jag med =)
SvaraRaderaÅh, som du frestar mig.
SvaraRaderaåhhh vad gott!
SvaraRaderaOj den här såg farligt god ut!
SvaraRaderaLemoncurdgrädde låter supergott!
SvaraRaderaVad gott och fräscht med lemoncurd grädde. Måste testas!
SvaraRadera