onsdag 4 augusti 2010

Italiensk kall fläskfilé

Detta är ett riktigt höjdarrecept, så himla mumsigt. Passar alldeles utmärkt som ensamrätt eller på en kall buffé. Denna rätt är även perfekt då den går att förbereda dagen innan och bara att servera när det är dags.


2 fläskfiléer
salt och peppar
Marinad:
1 dl olja
saften av 1 citron
1 dl kräm på soltorkad tomat, funkar även att mixa ihop hela soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk socker
1 tsk torkad dragon
½ tsk italiensk salladskrydda

Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning.

Sätt ugnen på 150°.

Putsa, salta och peppra filéerna. Bryn dem sedan runt om i smör i stekpanna på hög värme. Lägg filéerna i en långpanna eller på ett ugnssäkert fat och sätt in en ugnstermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek i ugnen till innertemperaturen är ca 70°.

Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen. Blanda samman alla ingredienser till dressingen. Smaka av.

Skiva den avsvalnade filén i ½ cm tunna skivor. Lägg upp på serveringsfat. Ös dressingen över köttet ett par timmar innan servering. Det går också utmärkt att göra detta dagen innan om man vill förbereda i god tid.

Till denna åt vi en krämig pastasallad, sallad och en fetaostcreme.

19 kommentarer:

  1. Åå vad härligt med ett till recept med kall fläskfilé. Har inte provat med soltorkad tomat så det skall bli spännande.Gillar verkligen kall fläskfilé, det blir ett godare kött på nått vis.

    SvaraRadera
  2. Wow så gott det verkar!
    Det här skriver jag ut direkt!
    Är så himla bra med sådana här recept till olika middagsbjudningar.

    SvaraRadera
  3. Perfekt med mat som går att förbereda i förväg,

    SvaraRadera
  4. Såna här recept är perfekt när man vill bjuda på en buffé. Har inte testat med kräm på soltorkade tomater bara strimlade.

    SvaraRadera
  5. Vilket bra recept att lägga till handlingarna, perfekt till bufféer! Den där kasslerpajen ska jag prova också, kassler är tacksamt. :-)

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig blogg! Och vilka recept....vilka foton! Blir så avis!Jag testade också för en tid sedan ett urgott recept på fläskfilé, som ska serveras kall. Kika gärna in på min blogg....kollega :)

    http://www.alltomminmat.blogg.se

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut. Det receptet kommer jag garanterat att spara.
    Ha en bra helg!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  8. Det här var nytt.
    LÅter gott.

    Sparar receptet och testar.

    SvaraRadera
  9. Perfekt till buffébordet! O skönt att man kan tillaga den dagen innan!

    SvaraRadera
  10. åh ser smaskens ut!!! Detta måste testas...

    SvaraRadera
  11. Du har en award att hämta hos mig :)

    SvaraRadera
  12. Det var jag som skrev den där kommentaren, var visst lite för snabb ;P

    SvaraRadera
  13. Mumsigt bufférecept. Tack för tipset!!!

    SvaraRadera
  14. Vi brukar göra något liknande med kyckling, men inte med tomater. Ser gott ut.

    SvaraRadera
  15. Jag älskar kall fläskfilé och de här lät inte alls dumt! Måste absoluta provas! Perefekt bjudmat som går att förbereda är ett plus!!

    SvaraRadera
  16. Jättegott! Tack för tipset!

    Mvh

    Micke

    SvaraRadera
  17. Hej, för hur många är receptet beräknat? Ebba

    SvaraRadera
  18. Jag skulle nog säga att det räcker till 6-8 pers beroende på storlek på fläskfiléerna.

    SvaraRadera