5-6 pers
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
3/4 dl olja
½ dl vatten
Fyllning:
1 grillad kyckling
1 röd lök, hackad
ca 200 g grillad paprika på burk, skuren i bitar
2 ½ dl matgrädde
1 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl riven ost
salt och peppar
Tomat- och baconsallad:
Tomat- och baconsallad:
1 pkt bacon, strimlat
ca 20 cocktailtomater, gula och röda, skivade
½ röd lök, finhackad
1 msk olja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Sätt ugnen på 175°.
Pajdeg: Blanda alla ingredienser till degen och låt vila kallt i ca 30 minuter.
Bena ur kycklingen och strimla köttet i lagom stora bitar. Skär löken och paprikan.
Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Ta ut skalet och fördela kycklingen, paprikan och löken i skalet.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, ägg och riven ost. Smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen över pajen och grädda mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 25 minuter.
Tomat- och baconsallad: Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda alla ingredienserna till salladen.
Servera pajen med tomatsalladen.
Vilken god paj, den måste jag testa
SvaraRaderaBacon i sallad har jag aldrig provat, men låter ju urgott!
SvaraRaderaMmm älskar knaperstekt bacon i tomatsalladen!!
SvaraRaderaVad gott det såg ut.
SvaraRaderamen vad läckert med bacon och tomater- det har jag aldrig provat men måste göra!!
SvaraRaderaLåter riktigt gott! Paj gör jag alldeles för sällan! Och salladen låter ju super!
SvaraRaderaBacon är ju gott till ALLT, så jag kan tänka mig att en smaskig tomatsallad bara blir ännu smaskigare med bacon i. Allt blir bättre med bacon! :-)
SvaraRaderaja det låter verkligen gott med bacon i salladen! mums! =)
SvaraRaderaBacon i tomatsallad!? Låter ju supergott!!
SvaraRaderajag gjorde denna paj igår.
SvaraRaderaJättegod! Och baconsallden till var kanon.
Denna blir det mååånga gånger till här hemma.
Malin: Kul att du gillade pajen och baconsalladen =)
SvaraRadera