söndag 12 september 2010

Nudelwok med scampispett

Har verkligen fastnat för att woka, så himla gott. Till woken idag blev det spett med scampi men det funkar lika bra att marinera kyckling och trä på spett, i mitt tycke ännu godare.


4 pers


scampi eller kyckling till 8 spett
½ dl olja
1 dl sweet chilisås
1 msk soja
1 msk sambal oelek
Nudelwok:
breda äggnudlar till 4 pers
1 msk olja
1 gul paprika i strimlor
1 röd lök, strimlad
10 cm purjolök, strimlad
1 morot, hyvlad med potatisskalare
1 näve suger snaps, skuren i bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
2 msk sesamfrön
½ dl sweet chilisås

Blanda ingredienserna till marinaden och låt scampin eller kycklingen marinera i nån timme.

Gör iordning nudlarna efter beskrivning på paketet.

Trä scampin eller kyckling på spett (som du låtit ligga i vatten en stund). Sätt på grillelementet i ugnen på 250°.

Grilla spetten i ugnen, scampin bara nån minut på var sida. Kycklingen ett par minuter på var sida tills dom är färdiga.

Woka grönsakerna och sesamfröna i oljan några minuter, pressa i vitlöken och blanda i nudlarna och sweet chilisåsen.
Servera nudelwoken med spetten och lite sweet chilisås.

11 kommentarer:

  1. Det här låter riktigt spännande!

    SvaraRadera
  2. Oj, så gott! Mat helt i min smak.

    SvaraRadera
  3. Ja, woka är verkligen gott och det går ju så snabbt.

    SvaraRadera
  4. Vad vackert det ser ut.

    SvaraRadera
  5. ja visst är det gott att woka. Mina barn tycker dessvärre inte att det är lika gott, tråkmörtar är vad dom är..

    SvaraRadera
  6. Gillar oxå wok! Variera i all oändlighet!!

    SvaraRadera
  7. Ej hvor ser det lækkert ud! Det må prøves :-)

    Mange hilsner
    Birthe aka Newyorkerbyheart

    SvaraRadera
  8. Det verkligen smarrigt ut, Asiatiskt passar oss väldigt bra!

    SvaraRadera
  9. Så fin bild! Och Wokad mat är alltid gott! :)

    SvaraRadera
  10. Vilken vacker uppläggning på fatet, verkligen aptitretande

    SvaraRadera
  11. Trevlig rätt som retar smaklökarna!
    Får jag låna receptet och publicera det (med länk till Hallon & Blåbär) på www.kökschefen.se?

    SvaraRadera