Fick höra hur smidigt det skulle vara att koka risgrynsgröten i ugnen. Ingen passning och ständig omrörning och det bästa av allt ingen bränd botten i kastrullen. För bra för att vara sant, eller!?! Jag var ju tvungen att testa och det stämde så bra, har aldrig varit lättare att koka gröt.
6 pers
3 dl grötris
6 dl vatten
1 tsk salt
8 dl mjölk
1 kanelstång
Sätt ugnen på 100°.
Lägg risgryn, vatten och salt i en kastrull och koka i 10 minuter. Mät under tiden upp mjölken i en annan kastrull, lägg i kanelstången och låt koka upp. Blanda den varma mjölken med risgrynen och låt de få ett uppkok.
Ställ in kastrullen med lock på nedersta falsen i ugnen och låt stå i en timme.
Oj, det lät gott! Gröt gillas i alla dess former :)
SvaraRaderaSkön Lucia till dig!
Kram Titti