Till middag blev det kycklinggratäng med pasta till.
1 purjolök
1 stor röd paprika
1 äpple
1 msk smör eller margarin
1 msk curry
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
1 msk fransk ljus senap
1 msk tomatpuré
1 msk soja
salt
svartpeppar
1 dl riven ost
Ta bort skinn och ben och skär kycklingen i småbitar. Hacka purjolök, paprika och äpple och fräs det i matfettet. Dofta över curry och pressa ner vitlök. Rör ner creme fraiche, senapen, tomatpurén, sojan och smaka av med kryddor. Lägg kycklingbitarna i en eldfast form och häll såsen över. Strö över osten och gratinera i 225 graders ugn i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg. Servera pasta eller ris till.

Hej! Va roligt att ud blev nöjd med pepparkaksdegen! Det är ju såå gott att provsmaka medans man bakar också... :-)
SvaraRaderaHej!
SvaraRaderaImorgon kväll ska vi testa denna kycklinggratängen hemma. Har du några "inside"-tips som du kommit på sedan du gjorde den sist som man bör veta???