Schnitzel Cordon Blue
4 pers
benfri kotlett, 2 tunna skivor/pers
salt
peppar
4 skivor rökt skinka
4 skivor västgöta klosterost eller annan smakrik
1 äggvita
1 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg + äggula
2 dl ströbröd
Banka försiktigt ut köttskivorna. Salta och peppra. Lägg en skinkskiva och en ostskiva på 4 av köttskivorna. Pensla köttkanterna med äggvita och lägg dom andra köttskivorna ovanpå. Tryck ihop kanterna ordentligt, låt dom ligga en liten stund så dom "limmar" lite. Vänd schnitzlarna i vetemjöl, doppa dom sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt dem vila i 15 minuter. Stek på medelvärme tills schnitzlarna fått fin färg och osten börjat smälta. Servera genast.
Champinjonsås:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 -5 stora färska champinjoner
mjölk
grädde
½ kycklingbuljongtärning
några droppar soya
½ msk röd vinbärsgelé
salt och peppar
Ansa och skiva champinjoner. Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk och grädde i omgångar, till lagom konsistens. Tillsätt buljong, soya och gelé. Salta och peppra. Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
Åh jag verkligen älskar Cordon Bleu "spetsat" kött! :-)
SvaraRaderaSå himla gott! Favoriter är nog på kyckling , ätit det många gånger utomlands men den godaste var nog i London. Mums!
Det här måste jag göra någon dag, hade helt glömt av denna underbart goda sak!
Men jösses vad gott det där såg ut. Det riktigt vattnas i munnen.
SvaraRaderaNadja
PS! Det går bra med sockerkaksmix istället för sockekaka eller kaksmulor i arraksbollarna