
125 g smör, rumsvarmt
3 ½ dl socker
5 ägg, lätt vispade
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1 dl kakao
200 g mörk choklad, smält och avsvalnad
Sätt ugnen på 150°. Ta fram en bakform ca 22x28 cm, lägg ett bakplåtspapper i botten och smörj ordentligt.
Lägg smör och socker i en bunke och rör det mjukt och luftigt. Blanda ner vaniljsockret och därefter äggen, lite i taget. Tillsätt mjöl och kakao och rör om ordentligt. Blanda sist ner den smälta chokladen. Häll smeten i formen och bred ut den till ett jämnt lager.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter, eller tills kakan nästan känns fast. Låt svalna innan den skärs i små bitar.
Serveras gärna lite ljummen med vispad grädde eller vaniljglass.
Ser sjuukt god och kladdig ut! Jag är ju ett stort fan av kladdkakor!
SvaraRaderaKRAM
Birgitta
Oj så fina! ser jätte goda ut!
SvaraRaderaser supergott ut! :P Önskar dig en trevlig helg!
SvaraRaderaooooh, nu blev jag jättesugen på choklad! det såg farligt gott ut det där :) tack för tipset om couscousen, ska testa det nästa gång jag lagar couscous!
SvaraRaderaJag är ALLTID sugen på choklad!
SvaraRaderaÄr inte alla det?;D
Mm såna har jag gjort! Jätte goda är dom
SvaraRaderaJa, kladdkaka tröttnar man aldrig på. Det är så gott! :)
SvaraRaderaMvh Lena
Guuuud så gott!! Detta recept kidnappar jag också.. :)
SvaraRaderaMums, mums, mums!! Finns det mer att säga? Ser hur smarrig ut som helst!
SvaraRadera