fredag 1 maj 2009

Snickerstårta

Var sugen på att testa något nytt att ta med när vi igår kväll skulle iväg till syster och grilla och jag har länge velat göra en snickerstårta. Blev endel ändringar i receptet jag hade och detta blev resultatet. En god botten och krämig fyllning, dock är den mastig, men perfekt med en liten bit till kaffet.

ca 10 pers

Botten:
1 paket bragokex
50-100 gram riktigt smält smör
2 msk mörkt muscuvadosocker
Fyllning:
1 burk Kesella (helfet)
200 gram Philadelphia (helfet)
½-1 burk jordnötssmör
2 burkar kondenserad skummjölk
Garnering:
hackade jordnötter
riven choklad

Lägg dom oöppnade burkarna med kondencerad mjölk i en stor kastrull med vatten så att det täcker burkarna. Koka sedan burkarna under lock 1 ½-2 timmar och se till att vattnet hela tiden täcker burkarna. Ta upp burkarna ur vattnet och låt dom vila en stund. I burkarna har du nu fått en härlig och tjock kolasmet.

Kör bragokexen tillsammans med smöret och sockret i en matbredare. Om massan blir för tjock så kan man tillsätta ännu mer smör. Massan trycks ut i en form med löstagbar botten som är cirka 25 cm i diameter. Grädda den i 100 grader i 10-15 minuter.

Blanda den kondenserade mjölken (som nu är en kolasmet) med kesella, phildapelphian och jordnötssmöret. Rör om ordentligt så att det blandas väl. Bred ut smeten över botten och ställ kallt i minst 2 timmar. Den är faktsikt godare dagen efter.

Före servering så hackas jordnötter grovt och du river lite choklad och strör över kakan.

17 kommentarer:

  1. Har du några bra tips på hyfsat nyttiga efterrätter? :)

    SvaraRadera
  2. Man borde ju inte svära såklart, men jag bara måste säga att helvete vad gott det där lät! :)

    Ha en trevlig helg!
    Kram / Jasmine

    SvaraRadera
  3. det där var mig en riktig efterrätt! så ska det se ut! :)

    SvaraRadera
  4. Kondencerad mjölk?! Har aldrig sett eller hört. Men tårtan ser utsökt ut!!! Vi har fikat gammal hederlig kladdkaka här idag mellan målning av panel med ... falurödfärg:-)

    SvaraRadera
  5. Men snälla söta du; det ser underbart gott ut!
    kram Lallis

    SvaraRadera
  6. Aaaaaaaaaaaaaaaah vilken kaka!! MUMS MUMS! Din dajmpaj var sagolikt god och mkt uppskattad på valborg!!:) Både lättbakad och fantastiskt smarrig!
    Ha en underbar dag och snickerskaka norpar jag receptet på!! Själv ska jag och mannen festa med min storasyrra och svåger ikväll!
    KRAM

    SvaraRadera
  7. Jo jordgubbar & choklad är ju så himla gott ihop, & nu är dom slut min cupcakes så ska nog baka idag med :)

    Den såg & lät jättegod snickerstårtan. Jag är en riktigt snickersälskare mums :)

    Ha en härlig lördag!

    SvaraRadera
  8. Åh guuuud vad gott!!! Mums!

    SvaraRadera
  9. åh vilken god tårta!!!men undrar om jag vågar göra den...den verkar jätte onyttig men den ser så god ut :)

    SvaraRadera
  10. O my god! Denna kaka är livsfarlig! Men den ser himmelsk, underbar god ut :D

    Må så gott!
    Nadja

    PS! Jag har skaffat mig ett eget domän, så om du vill byta adressen på din länk så är det: http://www.nadjaskitchen.se som gäller nu

    SvaraRadera
  11. Den här såg helt fentastiskt smaskig ut. Tack och bock för receptet :)

    SvaraRadera
  12. Vilket dåligt foto, den ser jätteäcklig ut. Men det är säkert god.

    SvaraRadera