Dessa ljuvliga cockies är en återkommande favorit här hemma. Spröda men ändå lite sega i mitten med härliga chokladbitar i. Och bli nu inte förskräckta över antalet, jag lovar dom kommer inte blir glömda i frysen eller så halverar ni receptet.
ca 70 st
200 g rumsvarmt smör
4 ½ dl farinsocker
3 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
6 ½ dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
250 g mörk choklad, hackad
Rör samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker till en "krämig smet".
Rör i äggen, ett i taget och blanda väl mellan varje.
Blanda havregryn, mjöl, salt, bikarbonat och den hackade chokladen. Tillsätt mjölblandningen i äggsmeten och blanda allt ordentligt.
Rulla bollar, typ chokladbollsstorlek och lägg på bakpappersklädd plåt och platta till bollarna lite.
Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.
ja dom va verkligen super goda! De måste du testa!
SvaraRaderanej nu stod de fel adress där igen..
SvaraRaderaå så goda!! men hos oss måste receptet nog halveras annars går 70kakor åt alldeles för fort för vad som är bra för magen...
SvaraRaderaMums! Ser alldeles ljuvliga ut! Gillar också att det inte är nötter i de. Jag gillar nötter men just nu känner jag för att det är bäst att låta chokladen dominera!
SvaraRaderacookies är gott, havrekakor är gott, choklad är mums. jag tror att kakorna är suveräna!
SvaraRadera//Lisa
Låter alldeles ljuvliga - sådana får det bli till helgens picnic. Tack för tipset!
SvaraRaderaoch du kalasar på igen. :) jag älskar oatmeal cookies och med chokladbitar i, ännu bättre!! :)
SvaraRaderaMums va gott, det är ju toppen att de går att frysa.
SvaraRaderaHa en trevlig helg,
Nadja
ååh så gott! =)
SvaraRaderaVilka goda kakor. Det tar aldrig slut på allt födelsedagsfirande, det är alltid någon som fyller år:P
SvaraRaderadu har nog en poäng i det där med antalet kakor, jag bakade ju 70 kanelbullar för några veckor sen och trodde att vi skulle få leva på dem för alltid, men de tog ju slut på bara två veckor. kan tänka mig att små cookies går åt ännu fortare :) speciellt med choklad i. mumma!
SvaraRaderaTack för receptet och vilken fin och mysig blogg du har! Faktiskt första gången jag tittar in! Ha det så gott! Kram Maria
SvaraRaderaCookisar är ju så gott...
SvaraRaderaAha, kan man göra sådana själv. Vilket tips!
SvaraRaderaHälsar fröken Dill