onsdag 17 juni 2009

Pesto Chicken Wrap

Att man kunde ha cous cous i wraps var för mig en nyhet när jag hittade ett liknande recept som detta jag lägger in här. Givetvis var jag ju tvungen att testa och faktiskt så var detta riktigt gott och mättande och även barnen som jag trodde skulle vara lite skeptiska till detta åt med god aptit.

Detta recpetet blir 4 st wraps och det beror ju helt på hur hungrig man är om man vill ha en eller två var, men jag åt en och blev lagom mätt.

2-3 port couscous
1 msk olja
½ hönsbuljongtärning
1 msk smör
4 st tortillabröd
1-2 kycklingfiléer, strimlad
smör att steka i
½ påse tacokrydda
½ dl vatten
1 gul paprika, tärnad
1 gul lök, hackad
½ aks cocktailtomater
ruccolasallad
Pestosås:
1 dl creme fraiche
1-2 msk tomatpesto
1 msk chilisås
1 knivsudd sambal oelek
salt och peppar

Koka couscousen enligt förpackning, men ha i buljong och olja. När couscousen svällt, rör då i smöret.

Fräs kyckling, paprika och lök i smöret. Häll över tacokryddan och vattnet och låt puttra ca 4 minuter. Lägg i cocktailtomaterna i slutet av tillagningen.

Blanda ingredienserna till pestosåsen.

Värm tortillorna i micron. Fördela cous cous, kyckling, ruccola och pestodressing på tortillan. Vik ihop.


Sedan vill jag tacka Moster Bakar för den fina boken jag vann, den kom med posten idag och måste säga att jag är grymt sugen på att baka efter att ha sett alla goda muffinsar.

12 kommentarer:

  1. Vad kreativt! Jag gillar rätter där allt serveras tillsammans! Jag borde prova tomatpesto, äter mycket av den traditionella men tomatpeston har ju blivit ganska poppis verkar det som!

    SvaraRadera
  2. Verkar toppen! Mums, man blir ju hungrig såhär på kvällskvisten... :)

    SvaraRadera
  3. Låter jättegott. Wrap är riktigt gott.

    SvaraRadera
  4. älskar pesto! sommrig bild! just nu suger jag åt mig allt som känns somrigt.

    SvaraRadera
  5. Wraps rules! ;)

    Det finns egentligen inget som hindrar vad man stoppar i sina wraps. Jag hade inte provat couscous i wraps forut dock, maste provas nu.

    // Mike

    SvaraRadera
  6. Grattis du vann bakformarna i min tävling!

    Gå in på min blogg, där finns min mailadress, maila mig så jag kan skicka iväg vinsten:)

    Hoppas att du får en fin dag!

    SvaraRadera
  7. Verkade ju jättegott!!
    Kanske kan jag få i Peter cous-cous om jag gömmer det på detta viset.... ;)
    Han är total mptståndare till det !!
    Grattis till vinsterna!!! Så kul!
    Har hört gott om Ekerums camping på Öland...var där och hälsade på min bror och hans familj en gång och verkade hur mysigt som helst!!

    Mycket skoj för barn...Vi bodde dock på golfanläggningen Ekerum.Jätte fint det också!

    Hoppas ni får en trevlig Midsommar!!
    Kram Åsa!

    SvaraRadera
  8. Åh,jag älskar pesto! Tycker dock att den röda peston är underskattad och jag är fortfarande i inlärningsstadiet vad det gäller couscous men detta ska testas! /Cathrin

    SvaraRadera
  9. Hoppar in och önskar dig en fin midsommar! Hoppas de regntunga skyarna försvinner så solen börjar skina på oss. Det vore ju hemskt tråkigt ifall vi fick dansa 'små grodorna' i regn. :)

    Må gott!

    SvaraRadera
  10. Smarrigt! :D
    Skickar över en midsommarkram.
    Hoppas ni får en jättefin dag!

    SvaraRadera
  11. Hej vilken fin blogg du har,ska läsa ikapp nu!

    Ha en fin helg
    Kram Gunilla från Singapore

    SvaraRadera
  12. åh det är så gott med coucous!!!o va gott det ser ut i sån wrapFöresten din tryffelpaj ser väldigt god ut!!!. ha det bra

    SvaraRadera