onsdag 12 augusti 2009

Fläskfilé i sötsur sås

Jag verkligen älskar kött i sötsur sås och jag njuter av varje tugga och har så svårt att sluta äta sån här mat. Kycklingwok i sötsur sås är sedan tidigare en klar favoriträtt och idag åkte det fram en fläskfilé ur frysen och efter lite klurande kom jag fram till att testa den ihop med sötsur sås och jisses säger jag bara, så himla gott.


ca 4 pers

1 fläskfilé
1 gul lök
3-4 dl vatten
1 tsk soja
salt och peppar
Sötsur sås:
1 morot i tunna skivor
1 burk ananas, jag använde endast ananasjuicen och åt sedan ananasen bredvid
1 msk maizena
1 msk farinsocker
1 msk soja
3 msk vinäger
1 msk tomatpuré
½ dl vatten
½ röd paprika, strimlad

Fräs fläskfilé och lök i en stekpanna. Häll på vattnet, sojan och salt och peppar och låt småputtra ca 15 minuter.

Såsen: Lägg morotsskivorna i ananasjuicen i en kastrull och låt koka i 5 minuter. Lägg maizena, socker, soja, vinäger, tomatpuré och vattnet i en redningsbägare och skaka ordentligt. Häll det i kastrullen och låt koka en liten stund.

Häll över den sötsura såsen i stekpannan med fläskfilén, blanda så allt blandas och låt småputtra ytterligare några minuter. Späd med mer vatten om det behövs.

Servera med nudlar.

16 kommentarer:

  1. Jag brukar göra ett liknande recpt med kyckling som är supergott. Ska prova ditt recept md fläskfilé någon dag.
    /Pinglan

    SvaraRadera
  2. Ja det såg verkligen gott ut, få se nu om man kommer igång här med mat inspirationen...har verkligen legat av mig i sommar.

    Ha det bäst
    kram!

    SvaraRadera
  3. Tack, ja visst är de!:)

    Låter riktigt gott, älskar också sötsur sås:)

    SvaraRadera
  4. Mums! Ser smarrigt ut! Men du... du har glömt gul lök... säger jag som har gul lök i allt :-D

    SvaraRadera
  5. Jag har försökt mig på sötsur sås flera gånger men aldrig lyckats något vidare bra så jag brukar oftast köpa uncle ben's färdiga.... vilken ju okså är jättegod! Fast nu får jag nog allt testa ditt recept för det ser ju onekligen sjukt gott ut! :)

    SvaraRadera
  6. Själv tycker jag också att sötsur sås är bara så gott!
    Det blir nog till att prova din variant med kyckling!

    Hälsningar
    Mia

    SvaraRadera
  7. Mums vad gott det ser ut. Är ju såå gott med sötsur sås!! Lycka till m allt nu i höst o hoppas ni har det bra!
    KRAM
    Birran

    SvaraRadera
  8. Åhh, det såg gott ut. Smidigt också, jag får nog ta och testa det med kyckling någon dag :)

    SvaraRadera
  9. (Det har åkt ned mycket hallon direkt i min mage också, det är verkligen svårt att låta bli! :)

    SvaraRadera
  10. Här har jag varit borta i en vecka på semester och vilka uppdateringar du har gjort! Massor av godsaker :D

    Hälsningar Nadja

    SvaraRadera
  11. Åh, ser ut som ett toppenrecept!

    SvaraRadera
  12. Riktigt gott är det med söt sursås, men jag brukar peta bort ananasen.
    Boken låg i brevlådan idag när jag va hemma på lunch.
    Hann bläddra lite snabbt i den och huva vad jag hittade mycke godsaker..
    Tusen tack.
    Kram

    SvaraRadera
  13. Gott, väldigt gott låter det. Senaste gången jag lagade denna rätt gjorde jag misstaget att använda en otäck sås på halvfabrikat (minns ej vilket). Usch, oätligt!
    Varnar fröken Dill

    SvaraRadera
  14. Och här sitter jag som är vrålhungrig och tittar på dina underbara matbilder!! Dags att ge sig ut i köket :) Kram Kikan

    SvaraRadera
  15. hemmagjord sötsur sås, så gott, det måste jag göra någon gång! brukar köpa den färdiga varianten då och då men tycker den är lite sisådär...

    SvaraRadera