fredag 14 augusti 2009

Kanelkakor med choklad

Igår var jag sugen på att baka småkakor och efter lite kikande i min receptsamling blev jag sugen på kanelkakor. Kanelkakor brukar ju vanligtvis kanske inte innehålla choklad, men ett kakrecept utan choklad är ju nästan inte jag så ner med lite choklad i kakorna. och mmm säger jag bara.

Nu ikväll väntar kräftskiva eller ja för övriga deltagare, ingen stor fantast av just kräftor men det blir ju en massa annat gott med.


ca 50 st

200 g smör
1 dl farinsocker
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 dl mandel, finhackad

Rör smör, farinsocker och strösocker poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och den hackade mandeln och rör sedan i det i smeten.

Arbeta ihop till en deg och forma till två rullar, ca 4 cm i tjocka. Lägg rullarna kallt i ca 1 timme.

Sätt ugnen på 175°.

Skär rullarna i 1 cm tjocka skivor och lägg på bakpappersklädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

9 kommentarer:

  1. Utprintat, bullemonster som jag e!

    SvaraRadera
  2. Vad goda de ser ut! Jag gillar "torra kakor" kram Maria

    SvaraRadera
  3. Smaskens! Kanel och choklad blir nog ganska gott ändå! :-) Själv har jag kombinerat kokos och choklad nu senast... kika in på mina bountybollar!

    SvaraRadera
  4. vilken härlig blogg, hit kommar jag tillbaka:)
    Ska kika runt bland alla härliga recept jag

    Trevlig helg

    SvaraRadera
  5. Kanon recept. Ska bakas i morgon!! Tack Tack!!

    SvaraRadera
  6. mums vad gott. choklad kan aldrig bli fel i en kaka- oavsett smak :-)

    SvaraRadera
  7. smaskens! jag tycker kanel och choklad passar bra ihop!! :)

    SvaraRadera
  8. mumsigt! måste jag testa! Hoppas du får en trevlig helg och tack för krya-på-dig-hälsningen .-) / Mary

    SvaraRadera
  9. Åh, smarrigt!

    Ja. Men man får ta an på den tiden man har tillsammans. (:

    SvaraRadera