lördag 20 februari 2010

Röstitårta

Nu är äntligen gipset av och benet känns så ok som det kan, visst är det jätteovant och väldigt stelt och ömt är det ju med om jag belastar det för mycket. Men det gör inte så mycket utan det känns bara bra att det faktiskt är helt.

Det har funnits en liten idé i bakhuvudet om att göra en röstitårta och idag blev det av, riktigt gott blev det.

ca 4 pers

6-8 potatisar, beroende på storlek, grovt riven
1 gul lök, hackad
salt och peppar
matolja
Fyllning:
2 pkt bacon, strimlat
1 röd lök, hackad
2 dl creme fraiche
½ hönsbuljongtärning
ca 1 dl riven tex mexost
peppar
tomat
gurka
rödlök

Sätt ugnen på 200°.

Blanda den rivna potatisen och löken och krydda med salt och peppar. Ta fram två plåtar och lägg på bakplåtspapper och smörj in dom med bakplåtspapper.

Tryck ut 4 rundlar av potatis och löken, ca 18-20 cm i diameter. Två på varje plåt. Grädda i ugnen ca 30 minuter eller till dom fått fin färg.

Fräs bacon och lök. Tillsätt creme fraiche och buljong, låt puttra nån minut. Rör ner osten och låt den smälta och smaka av med peppar.

Lägg upp en rösti på en tallrik, klicka på 1/3 av baconröran, fortsätt med en rösti, röra,rösti, röra och sist rösti. Garnera med tomat, gurka och hackad rödlök.

13 kommentarer:

  1. Vad påhittig du är! Det där ser jättegott ut, måste vara perfekt som en förrätt också. Skönt att du slipper gipseländet men ta det lugnt!

    SvaraRadera
  2. Låter jättegott! Blir nästan hungrig igen :o)

    //Linda

    SvaraRadera
  3. Den tanken har aldrig slagit mig! Låter riktigt gott:)
    Skönt att gipset är av!

    SvaraRadera
  4. Sv: Tack, tack för gratulationen! Ja, nu kan vi byta recept igen:-)

    SvaraRadera
  5. Såg riktigt smaskigt ut..
    Härligt att det går åt rätt håll med benet i alla fall.
    Vad kul att få varuprover ni få pröva mycket nya saker...
    Mvh

    SvaraRadera
  6. Så skönt att du har blivit av med gipset. Har aldrig en tänkt tanken att göra röstitårta, men vilken bra ide.

    Ha en bra vecka!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  7. åh vad gott det ser ut!!!

    Hoppas du får en toppenvecka!
    Kram Ericae

    SvaraRadera
  8. åh. vad gott detta lät. ett bra sätt att piffa upp en redan så god rätt på :)

    hoppas att du får en bra vecka! :) kram

    SvaraRadera
  9. Vilket innovativt recept! Helt i min smak!

    SvaraRadera
  10. Skönt att du är av med gipset=)

    SvaraRadera
  11. Verkar gott :) Det ska jag nog testa!

    Mvh/ Anne

    SvaraRadera
  12. Rösti var riktigt längesen jag åt, eller potatistårta som vi kallr det här hemma. Det är riktigt gott och det ser även din röstitårta att vara :)

    SvaraRadera