måndag 22 mars 2010

Mangoraja

Mangoraja är en av mina favoriter bland kalla såser. Denna gjorde jag i fredags till mina ciabatta fyllda med kyckling, bacon och tomat och så blev det även denna sås. Riktigt mumsigt.


ca 2 dl

2 äggulor
½ tsk stark senap
½ msk vinäger
1½-2 dl olja
salt och vitpeppar
1 msk mango chutney
ca ½ tsk curry

Lägg äggulor, senap, vinäger salt och vitpeppar i en skål. Vispa ihop med elvisp och häll i oljan i en fin stråle, lite i taget. Vispa någon minut tills du har en krämig majonnäs. Rör ner mango chutney och curry och smaka av om det behövs mer salt och peppar.

Prova även att ha denna sås på sommarens grillfester.

20 kommentarer:

  1. Mango+curry+kyckling kan inte bli fel!!

    SvaraRadera
  2. Japp jag hålller med, mango-curry-kyckling är en underbar kombination

    SvaraRadera
  3. mangoraja, jag älskar det namnet. smakade det för första gången för någon månad sedan och det var riktigt gott!

    SvaraRadera
  4. Åh vilket bra tips, så gott..
    Ciabattan ligger i prova på pärmen och såsen lika så nu mera..
    Håller på va smockfull denna pärm..
    mvh

    SvaraRadera
  5. Åååå, det låter kanongott! Detta recept måste jag spara!

    SvaraRadera
  6. Oj,oj,oj så gott!!
    Den här lägger jag in i recepthögen direkt!!
    Känner på mig att den kommer att lagas flitigt!

    Hoppas du gjorde många fynd i Ullared.

    Kram Åsa.

    SvaraRadera
  7. Häftigt, det måste jag prova!

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig röra, den ska prövas!

    SvaraRadera
  9. Mangoraja är ju SÅÅÅ gott! Har aldrig provat att göra egen men nu ska jag minsann testa :-)
    Kram Karin

    SvaraRadera
  10. Du inspirerade mig till min lunchsmörgås med mangocurrydressing!!:)

    SvaraRadera
  11. Vad god den ser ut, passar nog perfekt i en macka med kyckling och bacon!
    Ha en riktigt trevlig vecka!

    SvaraRadera
  12. Åh, det är ju så gott till kyckling...

    SvaraRadera
  13. älskar rydbergs mangoraja, men har aldrig testat egen faktiskt. men det måste jag ju göra nuj! =) tack för tipset.

    kram
    Victoria (matplatsen)

    SvaraRadera
  14. Gillar det mesta med mango chutney, men en sån här variant har jag aldrig testat. Måste göras!
    Hälsar fröken Dill

    SvaraRadera
  15. Mangoraja är bland det godaste jag vet, men jag har aldrig gjort någon egen! Däremot köpte jag mango-chilidressing från findus eller felix och den var vidrig!

    SvaraRadera
  16. Härligt med en ny sås, jag som gillar majjo dessutom! Tack för tipset, jag hör av mig när jag testat!

    SvaraRadera
  17. Åh vilket bra tips! Måste provas i veckan =)

    SvaraRadera
  18. Har testat såsen nu, såå god! Min dotter älskade den =)
    Hade den till fläskfile (quornfile för min del) och ugnsrostade potatisar/palsternackor/morötter.

    SvaraRadera
  19. Bästa receptet då det inte innehåller mjölk, som gör att den står sig väldigt länge! Jag har i lite honung och Sambal Oelek också, tycker det förhöjer smaken :)

    SvaraRadera