ca 20 st
Sylt:
ca 1 ½ dl hallon och blåbär
1 dl gelésocker Multi
Kakan:
250 g mjukt smör
1 ½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 dl Marsanpulver
1 ½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50-100 g vit choklad, skuren i bitar
Tina bären. Lägg dom i en kastrull med sockret och låt koka upp ca 1 minut. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175°.
Rör smör och socker poröst. Blanda mjöl, Marsan, bakpulver och vaniljsocker och arbeta in i smör/sockret.
Rulla ut två längder och dela varje längd i 10 bitar. Rulla till bollar och lägg dom i pappersformar. Gör en rätt så stor fördjupning i varje boll och lägg ner en bit vit choklad i botten på varje. Klicka i sylten över chokladen.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
De där såg väldigt goda ut! Kan verkligen tänka mig att de har en tendens att försvinna snabbare än man tänkt ;-)
SvaraRaderaHjälp...så goda dom verkade!!!!
SvaraRaderaSkulle vilja ha en NU!
Älskar "småkakerecept"!
Mumsigt med vit choklad i!!
SvaraRaderaVilken lyxig småkaka!
SvaraRaderaMmm, dom ser smarriga ut. Dom är nog borta innan påsk ;-)
SvaraRaderaVilka goda kakor, dom ska jag garanterat prova, nu i påsk! Här hemma älskar vi kakor, finns så många olika!
SvaraRaderaÅh vad goda de ser ut!! =) Blir baksugen igen trots att jag bakade igår :)
SvaraRaderaVad goda de ser ut! Farligt goda :)
SvaraRaderaRoligt med en ny variant på Hallongrottor. De var en av mina favoriter.
SvaraRaderaFår testa att baka med glutenfritt mjöl.
Glad Påsk.
Aldrig margarin i kakor. Såååå äckligt!! Går inte att fuska, smakas direkt!!
SvaraRaderaSyltgrottor! Jisses, minns inte sist jag åt det!
SvaraRaderaSå smarrigt! :) Både vit choklad och blåbär i något hallongrottsliknande format, kan det bli bättre?!
SvaraRaderaSyltgrottor är riktigt gott, vit choklad har jag aldrig testat, måste göras nästa gång :)
SvaraRaderaVar gärna med och tävla om en kakbok på min blogg :)
Ha en fin dag!
Mmm va goda de ser ut! Glad påsk! Kram Anna
SvaraRaderaåh, gud vad gott! småkakor är livsfarligt goda, de överlever inte länge hos mig kan jag lova.
SvaraRaderatrevlig påsk!
Mums så goda dom ser ut.
SvaraRaderaÖnskar dig och dina nära och kära en underbar Påskhelg:)
Spelar det nån roll tror du om man har kokmarsan eller kall tror du? äh strunt samma jag testar med kokmarsan, hade lix den hemma..
SvaraRaderaGlad påsk
Mmmmm... Så smarrigt! Älskar småkakor, mums! Glad Påsk Jessica! :) Kramar
SvaraRaderaDet var länge sedan jag gjorde!
SvaraRaderaVissa kakor glöms bort emellan varven.
Önskar dig en skön påskhelg!
Ja visst dessa har jag gjort både med o utan vitchoklad....man blir så härligt blå o cyanotisk av blåbären =)
SvaraRaderaGlad påsk!
Mums..vad goda de ser ut!! Som du redan vet så har jag börjat mat och bakblogga igen..i lite mindre skala än sist är tanken..man blir lätt beroende:)
SvaraRaderaBloggen finns på www.enmammasmatochbakblogg.blogspot.com
Jag tycker de ser ganska farliga ut!...=)
SvaraRaderaGlad Påsk!
åh fy farao vad gott!
SvaraRaderaMmm vad gott det såg ut med vit choklad i, det ska jag testa nästa gång jag gör syltgrottor.
SvaraRaderaFin blogg!!
Helt underbara kakaor. Jag har gluten och böt bara ut till mitt mjöl. Rekomenderar detta recept till andra gluten alergiker.
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera