4 pers
400 g blandfärs
1 pkt bacon, strimlat
4 msk ströbröd
1 ½ dl vatten
salt och svartpeppar
grillkrydda
1 msk kalvfond
några droppar liquid smoke
1 ägg
Panering:
ca 1 dl vetemjöl
1-2 ägg, lättvispade
ca 1 dl ströbröd
ca ½ dl riven parmesanost
Stek baconet och låt det svalna något.
Rör ihop ströbröd, vatten och kryddor och låt det stå och dra i 10 minuter. Blanda i färs, bacon, fond och liquid smoke. Rör sist i ägget. Rulla och platta ut biffarna.
Blanda ströbröd, parmesan, salt och peppar på en tallrik. Lägg även mjöl och ägg på varsina tallrikar. Vänd biffarna först i mjölet, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Stek i stekpanna tills dom fått fin färg och är genomstekta.
Servera med mos, champinjonsås och gratinerade tomater.
Det här lät gott :) Har bokat upp mat idag, men blir nog till att prova imorgon...
SvaraRaderasmart idé! har aldrig någonsin provat panerade biffar.
SvaraRaderahoppas du får en fin dag!
Åhh vad gott det där såg ut! Absolut något som skall provas här hemma. Ha en skön kristi flygare!
SvaraRaderaKram Karin
Undrar varför jag alltid sitter och surfar runt på matbloggar när jag är såååå hungrig!! Ser supersmaskigt ut och måste absolut testa!!
SvaraRaderaDet har jag aldrig testat men det låter gott! Trevlig helg!
SvaraRaderaSmarrigt värre ju, det skulle man kanske prova. Du får då till det allt;-)
SvaraRaderaHar aldrig kommit på tanken, men jag älskar panering så det borde absolut falla i smak:)
SvaraRaderaNäe, det har jag då aldrig provat!
SvaraRaderaBacon i smeten var också nytt för mig...
Näe, jag har aldrig testat panerade färsbiffar. Konstigt egentligen. Kan tänka mig att det är gott med din panering med ost i och så lite rökig smak på biffarna... Mums.
SvaraRaderaLåter som en bra ide. Har faktiskt aldrig tänkt tanken. Kan tänka mig att det blir hur gott som helst! Speciellt med bacon och parmesan.
SvaraRaderaAnnorlunda, men varför inte?! Det både låter och ser gott ut! :-)
SvaraRaderaGrillat är godast! =)
SvaraRaderaVilken bra idé, att variera färsbiffar med panering. DET vill jag testa!
SvaraRaderaHälsar fröken Dill
Har aldrig prövat att panera färsbiffar, men däremot fläsk och fläskfilé som också blir gott. Ska prova detta med biffar.
SvaraRadera