torsdag 6 maj 2010

Tacopaj på tacochips

Var sugen på tacopaj men kände att jag inte ville göra en vanlig med en vanlig pajdeg, så därför blev det ett litet expiriment att använda krossade tacochips som botten ist, vilket gick bra och det smakade gott.

4-5 pers

½ påse tortillachips cheddar
ca 400 g blandfärs
1 röd lök, finhackad
1 påse tacokrydda
½-1 dl vatten
1 ½ dl majonnäs
1 ½ dl matlagningsgrädde
2 tomater, i bitar
5-10 bitar jalapenos, beroende på önskad styrka, finhackad
1 dl paprikasallad, hackad
½ liten burk majs
1-2 dl riven ost
svartpeppar
Garnering:
peperoni
nacho rolls sweet chili

Sätt ugnen på 200°.

Krossa tortillachipsen i en smord pajform.

Stek färsen och löken. Tillsätt tacokryddan och vattnet och låt det koka ihop tills inget vatten är kvar. Bred färsen över tortillachipsen.

Vispa ihop majonnäs och grädde. Rör ner tomat, jalapenos, paprika, majs och riven ost. Smaka av med pepparn. Bred den krämiga fyllningen över färsen.

Gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills den fått lagom färg.

Garnera med nacho rolls och peperoni.

16 kommentarer:

  1. Mmm....ännu mera tex mex - me like!!

    SvaraRadera
  2. jahapp!!! Då blev jag hungrig igen då :P

    SvaraRadera
  3. Hjälp vad jag blev hungrig nu!

    SvaraRadera
  4. Vilken bra idé att göra med nachos som botten! :) Såg och lät jättegott!

    SvaraRadera
  5. Vi har en annan varienat på tacopaj med nachos i botten på vår blogg. Smakar gott,barnen älskar den, men det är svårt att lägga upp den snyggt ;-)
    Ha en härlig helg!

    SvaraRadera
  6. Mm vad gott! Allt med taco är smaskens enligt mig!

    SvaraRadera
  7. Gud så smart. :) Tacochips som botten :)

    SvaraRadera
  8. coolt att göra pajdeg på chips! ingen dum idé alls, faktiskt (och pajen ser för övrigt helt fantastiskt ut!)

    ha en fin helg!

    SvaraRadera
  9. Så gott det såg ut, kul med en annan variant..
    Hoppas allt är bra med er där nere och att solen lyser på er i helgen..
    Trevlig helg

    SvaraRadera
  10. Bra med lite nya tips på tacopajer. Vi har två vi brukar skifta mellan som båda är väldigt goda, men man behöver förända emellanåt.

    SvaraRadera
  11. Detta receptet testas också ikväll då jag har min mamma här ikväll, men eftersom min man är en storätare så drygar vi ut med att äta ris vid sidan om =) Gott och jättesmidigt!

    SvaraRadera
  12. Vilken tacopaj! Ser supergott ut!

    SvaraRadera