4 pers
ca 600 g blandfärs
1 msk senap
2 msk lingonsylt
1 msk kalvfond
1 ägg
½ dl grädde
salt och peppar
2 pkt bacon
Sätt ugnen på 175°.
Blanda ingredienserna till järparna och forma sedan smeten till järpar. Rulla in varje järpe i en skiva bacon.
Bryn järparna i en stekpanna så dom får fin färg runt om. Efterstek dom i ugnen ca 10 minuter.
Servera järparna med potatis, gräddsås och lingonsylt.
Låter himla gott, det får jag ta och testa nästa gång vi gör järpar här hemma
SvaraRaderaJärpar är ju såå gott. Själv har jag ett recept med oliver och kapris som jag brukar göra!
SvaraRaderaDet låter som riktig hederlig svensk husmanskost! Gott!
SvaraRaderaMums vad gott det låter, även marknadsgodiset såg smarrigt ut :-) Ha en härlig helg!
SvaraRaderaÅh, järpar har jag inte ätit på evigheter. Får ta och göra det någon dag!
SvaraRaderaEnastående vackra och säkert jätte goda
SvaraRaderaHittade din blogg när jag letade efter en annan blogg och blev fast.Gud så mycket gott.
SvaraRaderaperfekt bjudmat, jag bara älskar bacon.
Kram Anni
Håller med dig om bacon ger en härlig smak till färsrätter, och särskilt till älgkött som ibland kan bli lite torrt o trist.
SvaraRaderaSer gottis ut!