Under tiden husbyggarna bygger och dekorerar för fulla muggar brukar jag ägna mig åt lugnare verksamhet, nämligen lite godistillverkning och igår blev det en ljuvlig polkafudge, mums. Ska bli spännande att se om det finns något kvar av denna till jul.
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl ljus sirap
50 g smör
2 msk honung
100 g mjölkchoklad med polka
polkagrisar efter tycke
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull, låt koka, utan att röra tills temperaturen är uppe i 120°. Rör i smör och honung och koka ytterligare 2 minuter.
Finhacka chokladen. Krossa polkagrisarna.
Ta kastrullen ifrån värmen och rör ner chokladen tills den smält. Klä en form ca 20x25 med smörpapper och häll smeten i formen. Strö över dom krossade polkagrisarna.
Ställ kallt att svalna för att sedan skära i bitar.
Mums, så gott det såg ut. Blir nog inget kvar till jul.
SvaraRaderaHa en fortsatt bra helg!
Kram Ullis
Så gott det låter med polkafudge, kanske skulle ta och göra lite innan jul :-)
SvaraRaderaMums, de här verkade jättegoda! Och jag skippar pepparhusbaket helt och hållet. ;-)
SvaraRaderaOj, vad gott!! jag gjorde skumtomtefudge men kan nog tänka mig göra en omgång med något annat...
SvaraRaderaAllt med polka är ju såå gott!
SvaraRaderaMmmm låter ju kanongott!
SvaraRaderaMmmm dom här skulle jag nog kunna tänka mig att dom försvinner fort. Dom frestar verkligen.Trevlig helg på dig!
SvaraRaderaMums vad gott med polkagris smak.
SvaraRaderaSå gott med polka. Jag gjorde liknande fast med en kola. Riktigt gott!
SvaraRaderaHimmelskt gott blev det!! Tack för receptet
SvaraRaderaSpännande recept! Låter gott med polkafudge.
SvaraRadera