onsdag 25 maj 2011

Kycklingkebabrulle med kebabsås

Här kommer ett litet livstecken och en mycket god kycklingkebabrulle. Gissar att en hel del av er blir lite glada nu när det äntligen kommer ett nytt inlägg, saknar verkligen bloggen men samtidigt har det varit lite gott att ha en bloggpaus eftersom tiden inte har räckt till och för att min inspiration helt enkelt inte har varit på topp, hoppas att den infinner sig snart igen.



Nu till rullen, som är så god och faktiskt enkel att göra hemma, för att inte tala om kebabsåsen, mumma säger jag bara. Vill man inte göra en rulle funkar ju köttet lika bra till pommes eller mos.



4 pers

ca 500 g kycklingfilé
Marinad:
½ dl matolja
1 vitlöksklyfta
1 msk sambal oelek
ca 1 tsk färsk oregano
ca 1 tsk timjan
½ tsk mald spiskummin
salt och peppar
1 msk citronsaft

Kebabsås:
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
½ dl chilisås
1 krm paprikapulver
salt och grovmalen svartpeppar
1 tsk persilja
1 tsk dragon
1 tsk kebabkrydda
lite cayennepeppar
1 tsk citronsaft

Tillbehör:
4 libabröd
isbergsallad
tomat
gurka
rödlök

Sätt ugnen på 200°. Lägg 2-3 träspett i lite vatten.

Blanda ingredienserna till marinaden.

Skiva kycklingen riktigt tunt och rör ner det i marinaden, låt det stå och dra i nån timme.

Trä sedan upp dom tunna skivorna tätt på spetten. Lägg på galler över en ugnsform. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut och låt vila några minuter. Lägg spetten på en skärbräda och skär sedan strimlor från spettena.

Kebabsåsen: Blanda alla ingredienser i en skål. Tänk på att måtten inte är exakta så smaka er fram.

Lägg libabröden på tallrikar och lägg på ordentligt med sallad, gurka, rödlök, tomat, kycklingen och sist kebabsåsen. Rulla ihop till en rulle.



Det är något som bråkar med mig så jag loggas ut så fort jag försöker redigera inlägget, provar senare för nu är inlägget väldigt utdraget.

27 kommentarer:

  1. Så gott, måte allt ta och testa att göra egen kycklingkebabrulle

    SvaraRadera
  2. Välkommen tillbaka på tillfälligt besök. Rullen ser o låter kanongod ut!!

    SvaraRadera
  3. Ääääntligen! Som jag har längtat efter ett nytt inlägg!

    SvaraRadera
  4. De ser jättegott ut! De måste ja testa att göra någon gång!

    SvaraRadera
  5. Hurra för ett nytt inlägg! Jag har också saknat inläggen!

    SvaraRadera
  6. Precis en sån där skulle jag kunna ta till kvällen, riktigt gott ser det ut att vara :)

    SvaraRadera
  7. Ser gott ut, här är en till som längtat efter ett nytt inlägg! Men förstår att insperationen ibland försvinner och hoppas att du snart är tillbaka på banan igen:)

    SvaraRadera
  8. Det här receptet får det att vattnas i munnen. =)
    Men jag måste få fråga ang tillagningen av kycklingen. Ska man skära den i strimlor, sätta den på spett efter marinering. sen steka i ugn i 30 minuter(!) Och sen skära strimlor igen? Jag får det inte att gå ihop. 30 minuter är lång tid även för en hel kycklingfilé, så min fråga är egentligen hur ska resultatet tänkt att vara.

    SvaraRadera
  9. Tok-Mia: Du ska inte strimla först utan skiva filéen i tunna hela skivor. Dessa skivor trär du efter marinering upp på spett så dom sitter riktigt, riktigt tätt. Sedan kör du dom i ugnen. Efter det lägger du spetten på skärbrädan och strimlar köttet. Lite samma tänk som kebabsurran man ser på pizzerior. Jag vill gärna ha mina strimlor näsran lite knapriga, men vill du kan du ju korta tiden något.

    SvaraRadera
  10. Härligt att du är tillbaka!
    Smarrig rulle också, jag ska nog testa din kebabsås framöver för sådär har inte jag blandat. Ha det fint i helgen!

    SvaraRadera
  11. Mums!
    Och trevligt att du är tillbaka.

    SvaraRadera
  12. Sånt bröd har jag sett i affären men inte riktigt fattat vad det varit. NU vet jag :-)

    SvaraRadera
  13. Trevligt att se/höra från dej igen, klart vi blir glada!
    Kebabsåsen lägger vi på minnet, helt klart.

    SvaraRadera
  14. Perfekt kvällsmat på sommaren! Fixa ihop inne och ta med och äta ute på altan! Tack för receptet! Och hoppas på fler vad det lider =)

    Trevlig sommar!!!

    SvaraRadera
  15. Ser så smarrigt ut. Det passar utmärkt så här på sommaren.

    Önskar dig en riktigt skön midsommar!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  16. Jag åt kyckling idag och varför gjorde jag inte som du??? Det ser ju underbart gott ut!

    SvaraRadera
  17. Hej på dig!
    Hoppas allt är bra med dig, saknar dig här i bloggvärlden.

    SvaraRadera
  18. Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

    För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

    SvaraRadera
  19. Saknar dina uppdateringar enormt :(

    SvaraRadera
  20. mer aktivitet nu tack. vill se något i stil med följande:

    http://bryntsmörtillsdudör.se/?p=51 <-- smörstekt sockerkaka

    SvaraRadera
  21. Oj, så otroligt gott det där såg ut. Det måste jag testa göra! :)

    SvaraRadera
  22. Hej! Längtar du också efter julen? Besök då min julblogg! Där kan du nu delta i en utlottning om två biljetter till IKEAS julbord! :) Varmt välkommen in! http://lisasvinterland.blogspot.com

    SvaraRadera
  23. Åhhhh måste måste måste göra till helgen. Så galet gott ut...

    SvaraRadera
  24. Det där måste jag prova! Ser supergott ut!

    SvaraRadera
  25. Hm.. gott :)

    http://gittesgreenliving.gili.se/

    <3

    SvaraRadera
  26. Oj vad smarrigt, det måste jag prova. Trevlig helg!

    SvaraRadera