Då var det 2017 och med denna goda förrätt inväntade vi det nya året.
ca 10 pers
ca 600 g cocktailtomater
olja
flingsalt och grovmalen svartpeppar
10 skivor levainbröd
vitlök
smör
400 g stora skalade räkor
Dragoncréme:
2 dl majonnäs
1 dl crémefraiche
1 ½ msk färsk hackad dragon
1 msk chilisås
ca 1 tsk vitvinsvinäger efter tycke och smak
salt och peppar
ruccola
crema di balsamico
Sätt ugnen på 100°C.
Lägg tomaterna på en plåt, ringla över lite olja och strö på salt och peppar. Rosta i ugnen 1½-2 timmar. Ta ut och låt svalna.
Blanda majonnäs, créme fraiche, dragon, chilisås. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Gör gärna crémen dagen innan så den får stå och dra.
Vid serveringen: Bryn smöret tillsammans med riven vitlök. Stek brödet gyllenbruna och lägg upp på tallrikar. Lägg på tomater, räkor och dragoncréme. Servera med lite ruccola och ringla över crema di balsamico.
Tackar för den! Låter supergott!
SvaraRaderaKram från Titti