
4 pers
4 kycklingfiléer
2 pkt bacon
100 g philadelphiaost
3-5 soltorkade tomater i olja
salt och pepparkrydda
Såsen:
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1 burk champinjoner
4-5 dl mjölk
1 kycklingbuljongtärning
några droppar soya
1-2 soltorkade tomater i olja
2-3 msk philadelphiaost
peppar och ev salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Om filéerna är stora så dela den längs med i två delar. Skär ett djupt snitt i varje filé.
Blanda philadelphian och finhackade tomater. Fyll filéerna med oströran och linda sedan in dom i baconet.
Lägg dom i en ugnssäker form och kör i mitten av ugnen 20-25 minuter, skär i dom för att kolla att dom är klara.
Såsen:
Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölk i omgångar, till lagom konsistens. Tillsätt buljong och soya. Rör ner tomaterna och osten. Peppra och salta ev. Låt sjuda 10 minuter på svag värme, rör om då och då.
Servera med en god sallad och ris.
Mums vilken god middag! Själv gjorde jag en god nypotatis sallad som jag hade sesammarinerad/panerad kycklingfilé i!
SvaraRaderaHoppas allt är bra och ha en bra dag!!
KRAM
Birgitta
Tack för alla snälla kommentarer du skriver, det värmer!!
Men åhhhh vad gott det låter. Det måste jag absolut testa ngn dag. Håller med dig, kyckling och bacon är en supergod kombination!
SvaraRaderaÅh, det där låter riktigt riktigt gott! Och ser super ut också för den delen!
SvaraRaderaEn av våra favorit rätter.. jätte gott!
SvaraRaderaJisses nu blev jag ju hungrig ...
SvaraRaderaGjorde förresten din daimpaj igår...
Nä nu ska jag gå och ta ut herman ur ugnen..
God natt
Ser bara så smaskigt ut:)
SvaraRaderakram Lallis
Ja visst det är verkligen härligt!
SvaraRaderaJag ska smaka pajen i morgon, vi ska bort och äta och jag lovade ta med efterrätt..
SvaraRaderaÖnskar dig en trevlig valborg..
Hej Jessica:)
SvaraRaderaJa, prova det med nypotatis och kyckling i sallad, mkt gott. Du kan ju blanda i vad som helst! De har börjat sälja små påsar med svenska nypotatis nu, för rimlig peng. Idag ska jag baka din dajmpaj och ska ha med den på grillning imorgon. Tänkte göra laxpaket och slänga på grillen ikväll!
Ha en fin dag!
KRAM
Kyckling & bacon är en underbar kombination, mmm vore gott med den här till middag nån dag & daimpaj till efterätt :)
SvaraRaderaGud så gott! Jag brukar äta kyckling och bacon, men inte med ost och tomat. Det ska jag prova. Låter jättegott.
SvaraRaderaHa en härlig och mysig Valborg! :)
Blev inspirerad, tack för det!
SvaraRaderaTog det enkla alternativet och köpte en färskost som var smaksatt redan, men lindade med bacon och allt......ska provas om 30 min.
Trevlig kväll
Anonym: Hoppas det smakade =)
SvaraRaderaDet gjorde det, blev hasselbackspotatis till och hemmagjord pepparsås.....mycket gott.
SvaraRadera2 msk rosépeppar
2 msk grönpeppar
2 msk svartpeppar
4 st charlottenlök
1 msk smör
1 msk tomatpuré
2 msk mjöl
4 msk kalvfond
3 dl vatten
1 tsk socker
1,5 dl grädde
1 dl rött vin
1 msk dijonsenap
1 msk soja
2 krm salt
Mortla pepparkornen fint, stek den hackade löken i smöret. Blanda ihop peppar, lök och tomatpuré, tillsätt därefter mjölet. Blanda kalvfond & vatten, häll på det och låt koka ihop.
Tillsätt resten av ingridienserna och låt det hela koka ihop på svar värme.
Anonym: Kul att höra att det blev bra. Pepparsåsen låter jättegod, den ska jag spara och testa =). Tack för tipset!
SvaraRadera