måndag 27 april 2009

Daimpaj


Fick en fråga om receptet på Daimpaj som jag lagt in bland dom första recpten, det har dock saknat bild. Tror ni inte jag blev sugen när jag blev påmind om detta smarriga recept så det var bara att åka iväg och införskaffa daim och efter vi grillat till middag var det bara att sätta igång och baka.

Så här kommer recptet med bild.

8 port

2 ½ dl vetemjöl
2 msk socker
100 g smör
1 äggula
Fyllning:
2 ägg
1 ½ dl farinsocker
1 dl sirap
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
100 g smält smör
1 dubbeldaim

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i en form, ca 24 cm i diameter, gärna en löstagbar kant. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

Vispa under tiden ihop ägg, farinsocker, sirap, vaniljsocker och salt. Vispa i smöret och häll smeten i pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i 40 minuter.

Hacka daimen och strö över den nygräddade pajen. Låt kallna.

Servera med en klick lättvispad grädde eller lite matlagningsyoghurt.


27 kommentarer:

  1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah vilken kaka...
    Superläcker!!!
    KRAM
    Birran
    Varit på praktik på VC i Hörby idag, så man är lite trött i huvudet just nu. Hade suttit fint med en bit kaka..

    SvaraRadera
  2. oooh, bara man såg bilderna så blev man ju jättesugen, verkar hur gott som helst :) är den väldigt mastig?

    SvaraRadera
  3. Vilken supergod paj, blir att göra och ta med på valborg när vi ska bort..
    Jag har gjort utmaningen, himla kul..

    SvaraRadera
  4. Gud vilken paj!!!!den måste ha smakat gott!!!rikgtigt lockande heheh ska nog göra den till helgen...

    SvaraRadera
  5. Mmm det där lät jättegott.. Måste provas någon helg framöver!

    SvaraRadera
  6. Mmm vilken härligt god paj det ser ut att vara. Den måste jag ta och baka!

    SvaraRadera
  7. Gud vad gott det såg ut!!
    Kanske skulle ta och prova det nån dag!! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar

    SvaraRadera
  8. Meeeen GE MIG! Kanske något att laga till min svåger när han fyller år :D

    SvaraRadera
  9. Såg riktigt smarrigt ut =)! Du har en utmaning hos mig!

    SvaraRadera
  10. Men åååååh vad gott det såg ut, blev ju inte precis mindre sugen på att baka den när man såg hur god den ser ut! Blir definitivt den till dessert på vårt valborgsfirande =)
    En liten till undring bara...hur blir den om man bakar den en dag i förväg? Geggar den ihop eller funkar det att göra den klar dagen innan?

    //Mia

    SvaraRadera
  11. Svar till Mia: Vi åt upp den sista biten idag och den var minst lika god idag, så visst kan du göra den dan innan.

    /Jessica

    SvaraRadera
  12. Jag riktigt känner vad jag gillar den där! Blir sugen att testa för nu känns det som jag bakar samma kakor hela tiden!

    SvaraRadera
  13. det där lät helt fantastiskt gott måste jag säga!!

    SvaraRadera
  14. Ujuj! Det där ser ju förföriskt gott ut! Hittade hit via FL! Är en mat- och baktok själv! :-)

    SvaraRadera
  15. Oj vad gott den ser ut! Den bara måååste provas. Tack för receptet.

    Nadja

    SvaraRadera
  16. Gud så sugen jag blev nu!! Jag älskar att ha i daim i mina bakverk så kan tänka mej att den är underbart god :)

    SvaraRadera
  17. Jag som älskar Dajmpaj! Oj, så glad jag blev över receptet!
    Hälsningar Mamma Mat

    SvaraRadera
  18. Men GUD jag måste göra den på engång:)Åååå tandvattnet rinner Tack för att du delar med dej:)Trevlig helg

    SvaraRadera
  19. Men hur god såg inte den ut då?? Nu måste jag ju försöka slänga ihop en sån trots at jag är baknings analfabet!

    SvaraRadera
  20. Men snälla nån, detta såg underbart gott ut!

    SvaraRadera
  21. Såg verkligen god ut. Tänkte testa den i helgen sså en liten fråga bara: Ska man använda ljus eller mörk sirap? Tack på förhand :)
    // Therese
    p.s. du har en väldigt trevlig och läskande blogg :)

    SvaraRadera
  22. Therese: Kul att du gillar bloggen. I daimpajen ska det vara ljus sirap.

    Lycka till med bakandet!

    SvaraRadera
  23. Mysig blogg du har! Måste säga att dajmpajen ser syndigt god ut och sånt är jag ju bara tvungen att testa!
    Hälsningar
    Paulina

    SvaraRadera
  24. jag gjorde pajen i lördags och den blev supergod!

    gjorde dubbelsats och hade inne den en stund längre än den skulle vara. för annars verkade den bli för lös. men som sagt en stund till i ugnen så blev den toppen!

    Mvh Stina

    SvaraRadera