
4-6 port
125 g smör
3 dl mjöl
3 msk vatten
4-6 kokta potatisar, skivade
1 pkt bacon, tärnat
½ purjolök, strimlat
300 g falukorv, tärnad
curry
2 dl riven ost
4 ägg
1 dl creme fraiche
2 dl mjölk
½-1 msk kycklingfond
salt och peppar
Sätt ugnen på 200°.
Blanda snabbt ihop smör, mjöl och vatten till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform. Nagga. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Knaperstek baconet och låt rinna av på papper. Fräs purjolöken och korven i lite smör och krydda med curryn.
Fördela potatisen över den förgräddade pajbottnen. Fördela bacon, purjo- och korvfräset över potatisen. Strö över osten.
Vispa samman äggen med creme fraiche, mjölk, fond, salt och peppar. Häll det över pajen.
Grädda mitt i ugnen ca 30 min eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg.
Servera med en god sallad.
Den tror jag att jag ska testa.
SvaraRaderaGoda ingredienser.... jag har ett gott recept i utbyte. Det bara måste du testa!
ja, det var verkligen ett annorlunda pajrecept. låter väldigt spännande dock :)
SvaraRaderaAnnorlunda men väl vär att testa!! kram i solen. Anna
SvaraRaderalåter som en spännande paj :)
SvaraRaderaha en bra dag!
Den pajen såg ju väldigt god ut...
SvaraRaderaKul med nått nytt..
Den här måste jag bara prova för att den lät så annorlunda och jag älskar pajer i vanliga fall!
SvaraRadera