ca 10 port
6 äggulor
5 dl vispgrädde
800 g frysta jordgubbar
3 dl florsocker
5 dl vispgrädde
800 g frysta jordgubbar
3 dl florsocker
Vispa äggulor och florsocker vitt och poröst. Vispa grädden i separat bunke. Mixa jordgubbarna i matberedare till slät smet. Rör i jordgubbarna i äggsmeten, när det är blandat så vänder du ner den vispade grädden. Häll smeten i en burk.
Frys i minst 5 timmar och rör gärna i glassen några gånger under infrysningen.
Ta fram glassen minst 20 minuter innan servering. Servera med valfritt strössel.
Så gott det låter och visst längtar man tillbaka till sommaren när man *läser* jordgubbar.
SvaraRaderaHa det gott marie:)
Ser gudagod ut! Vilken gullig grej att göra av din man! Min pappa skulle aldrig få för sig att slänga ihop en glass... synd!
SvaraRaderaLåter jättegod, det var väldigt längesedan jag gjorde glass. Har dock bara använt mig av glassmaskin innan, ska testa ditt sätt.... :-)
SvaraRaderaSjälv är jag ett stort fan av både glass och jordgubbar, så det här kan ju inte vara annat än GOTT ;)
SvaraRaderaHemmagjord glass är oslagbart. Fantastiskt gott!
SvaraRaderaÅh så gott det såg ut
SvaraRaderaSkulle ha haft lite glass och botat min onda hals med..
Kycklingreceptet såg ju också jätte smaskigt ut..
Ha det gott
Ser verkligen jättegott ut!
SvaraRaderaMmm så gott!
SvaraRaderaÅh, så gott, när jag läser receptet så förstår jag att det bara måste vara såå gott!
SvaraRaderaOo, den såg helt fantastiskt god ut!
SvaraRaderaÅhh vad smarrigt, nu blev jag riktigt sugen på din glass. Har du något kvar och skicka till mig?:)
SvaraRadera