Smörgåstårta har jag varit sugen på ett tag nu, så det fick det bli till kvällsmat.
4 bitar
12 skivor formfranska
Fyllning 1:
2 grillade/stekta kycklingfiléer, i små bitar
½ pkt bacon, strimlad
½ liten röd lök, finhackad
ca 1 dl majonnäs
1-2 msk sweet chili
peppar
Fyllning 2:
1 ask philadelphia gräslök
6 skivor chilisalami, strimlad
½ dl fetaost, smulad
Topping:
majonnäs
skinka
2 röda tomater
rostbiff
chilisalami
ost
4 bärnstenstomater eller gula (cocktailtomater), i klyftor
gul paprika, skivad
röd lök, strimlad
Knaperstek baconet. Blanda kyckling, bacon, röd lök, majonnäs och sweet chili och smaka av med peppar.
Blanda philadelphia, salami och fetaost.
Bred på kycklingröran på 4 brödskivor. Lägg på ett till lager med bröd. Bred på salamiröran och täck med ett lager med bröd. Smöra brödet runt om med majonnäs. Klä kanterna med skinka. Lägg skivad tomat uppepå brödet och garnera sedan med rostbiffen, salami och ost. Toppa med klyftor av småtomater, paprika och rödlöksstrimlor.
Sicken mumsig smörgåstårta!
SvaraRaderaFrukost tävling?? Den hade jag missat vi får ta en bild till helgen! Nu på vardagarna är den inte så inspirerande....
SvaraRaderaKram från Maria
Åh, jag älskar smörgåstårta!! Jag brukar göra en med räkor och lax, men den här verkar också kunna bli en favorit! Mums!
SvaraRaderaMmmm, det är ju så gott med smörgåstårta!!
SvaraRaderaVilken trevlig smörgåstårta!
SvaraRaderaSå gott med kyckling och salami i, bra att få se en annan variant än den med leverpastej, fast den är ju supergod den med :)
SvaraRaderaå va sjukt gott det ser ut
SvaraRaderaSmörgåstårta blev jag sugen på just nu!!!
SvaraRadera