måndag 14 september 2009

Parmesanstekt piccata

Har varit ledig i helgen och även ledig idag, jobbar i morgon och sedan är jag ledig i två dagar till, skönt. Ska nog ta och passa på att baka lite bröd under dagen. Någon som har något superbra brödrecept som jag bara måste testa????

Igår stod detta på middagsbordet, försöker ju ibland beta av lite recept som ligger i att prova högen och detta recept är ett sådant, kommer förmodligen ur någon veckotidning, lite småändringar blev det dock.


4 pers

1 fläskfilé, ca 800 g
4 skivor lagrad greveost
salt och peppar
1 dl vetemjöl
1 ägg
2 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
Sås:
1 ask cocktailtomater
1 liten gul lök, finhackad
1 msk tomatpuré
½ dl chilisås
1 dl vatten
½ msk kycklingfond
salt och peppar

Ansa filéen och skär den i 8 skivor. Banka ut till 5-7 mm tjocklek. Lägg en ostskiva på 4 av köttskivorna och lägg den andra köttskivan ovanpå. Salta och peppra.

Sås: Dela tomaterna i mindre bitar och fräs lite lätt i lite olja. Blanda ner lök, tomatpuré, chilisås, vatten och fond. Låt koka 5-10 minuter. Mixa såsen slät med en stavmixer och salta och peppra.

Vänd köttet i vetemjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbrödet blandat med parmesanen. Stek köttet på medelvärme.

Servera med ugnsstekt potatis och tomatsåsen.

21 kommentarer:

  1. Ack så gott det ser ut! Är lite avundsjuk på dig som får vara ledig idag...för idag är jag rejält måndagstrött och vill bara hem...

    SvaraRadera
  2. Ja, detta:

    http://ensidamedmat.blogg.se/2009/august/fluffiga-morotsrutor.html#comment

    Dom är så otroligt goda!!
    Det är vårt absoluta favoritbröd och jag ska göra en ny sats idag.

    Så skönt att vara ledig i tre dagar på raken, det är jag varannan helg och det behövs!!

    Ha det så bra! /Åsa.

    SvaraRadera
  3. Vad härligt med lite ledighet ! :)

    Har inte testat detta recept
    men jag tycker det låter
    väldigt spännande med Creme Fraiche i degen

    SvaraRadera
  4. Det där ser riktigt mumsigt ut .. utan Hallon & Blåbär ;-)Fniss..
    Måste fixa till det där en dag.. nu väntar min Hjördis DBS på mig för en pedaltur till min mamma för att göra plommonmarmelad:-) Vi hörs.. hej svejsan:-)

    SvaraRadera
  5. Ser jättegott ut! :-) Tänk vad mycket gott det finns att laga till. //Anna

    SvaraRadera
  6. Ser jätte gott ut, jag ÄLSKAR permesan!
    Vad härligt att få vara ledig!

    SvaraRadera
  7. Oj, vilken rolig sida du har. Den kommer jag att titta in på igen. Någon stanns???(!) på min sida har jag ett recept på en underbart god fisksoppa. Välkommen!
    Kramizar Carina

    SvaraRadera
  8. Oj vad gott det där såg ut att vara! Ngt som verkar vara värt att testa =)

    Kram

    SvaraRadera
  9. Fiskpiccata är riktigt gott. Om du gillar surdegsbröd, så titta in på min blogg, där har jag några goda recept. Jag äter mindre kolhydrater numera, mår fantastiskt bra av det.

    Men surdegsbröd funkar bra, en tunn skiva till morgonkaffet är standard hos mig ;) Med smör, varmrökt sidfläsk och Gudbrandsdalens Getmesost. Så gott!

    SvaraRadera
  10. Oh, det där såg mumsigt ut :)

    Prova moussen! Älskar du som mig passionsfrukt kommer du verkligen att uppskatta den :)

    SvaraRadera
  11. Skönt med ledigt! Älskar ju dessa morotsbullar som är riktigt saftiga och favoriter hos hela familjen.

    http://www.matsaklart.se/2009/02/saftiga-brod.html

    SvaraRadera
  12. tur att jag åt nyss annars hade jag nog gått i taket när jag gick in här. mmmm. parmesan är ju så himla gott! skönt med ledig måndag, det skulle jag inte tacka nej till :)

    SvaraRadera
  13. Vad skönt att vara ledig så många dagar :-) Kanske har ni också fint och soligt väder som vi i norr? Har du provat "mitt" grova bröd? Ligger under recept hos mig, jag tycker det är supergott! Å enkelt att göra, det bästa av allt...Kram!

    SvaraRadera
  14. Så gott med piccata! Är speciellt förtjust i Piccata Milanese! :-)

    SvaraRadera
  15. Hejsan!
    Jo kommer bli lååånga veckor, men värt att vänta på! Å svårt att gå in här, se på allt mumsens.. hihi..

    SvaraRadera
  16. Vad gott! Kul recept, lite annorlunda! Måste jag laga ngn dag! Har du inte bakat Systrarna Voltaires limpa så tycker jag det är dags för det!
    http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/08/systrarna-voltaiers-fillimpa.html
    Hälsningar
    Ia

    SvaraRadera
  17. Hej. Här kommer en fungerande länk till min blogg. Upptäckt att jag haft fel identitet...
    Titta gärna förbi ;)Birgitta

    SvaraRadera
  18. Jag har ett recept på ett supersmarrigt bröd!

    8 dl grahamsmjöl
    7 dl filmjölk/yoghurt
    2 tsk bikarbonat
    2 msk sirap
    1 dl solrosfrön
    1 dl linfrön
    1 tsk salt
    russin
    nötter
    bär eller fruktbitar
    kanel efter smak

    Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 30 minuter, sänk värmen till 175 grader och grädda i 30 minuter till.

    Detta brödet är fantastiskt gott, jag äter inget annat känns det som xD.
    Kram!

    SvaraRadera
  19. Mums! Det här måste jag testa! Tack för en jättebra blogg, hit kommer jag fler gånger! :]

    SvaraRadera