ca 16 st
125 g rumsvarmt smör
1 dl socker
2 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 50 vit eller mörk choklad
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner sirapen. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Blanda till en fast deg.
Forma degen till två rullar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Grädda i 15-20 minuter och låt svalna något. Strö över hackad choklad när dom fortfarande är varma. Skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Lägg över på galler att kallna.
Mmm, det där såg gott ut! =)
SvaraRaderaSer jättegott ut! Kram Maria
SvaraRaderaPerfekta småkakor som en liten bit sött efter middagen.
SvaraRaderaVilka läckra chokladbröd! Det var första gången jag såg att man ska strö över chokladhack! Annars är det alltid pärlsocker...
SvaraRaderaMums!! Måste prova detta!!
SvaraRaderaJeanette
Åh så gott! Jag förbannar min diet och behov av densamma...;-) Kram Mimmi
SvaraRaderaÅh småkakor är ju så gott...:) Underbart.
SvaraRaderaDetta måste jag prova, jar letat efter något sånt här... Tusen tack Jessica!
SvaraRaderaTack snälla:)!
SvaraRaderaDe här kakorna lät ju bara så goda.
SvaraRaderaDe måste jag provbaka någon dag!
Ja nästa måndag får du hålla utkik.
Hoppas att du kommer att gilla förändringen ;)
Åh vad gott! :D *Sparar receptet*
SvaraRaderaDet duger :P Grillat.. ler...
SvaraRaderaååååååh, mitt sötsug tar nog över min hjärna nu. jag vill också baka, men det är ju ingen som äter upp det jag bakar här hemma :S
SvaraRaderaJag gillar sånna här lätta kakor! Så gott!
SvaraRaderaVilka tjusiga ! :) Jag tänkte ge mig på och göra Macroons ur den boken någon dag .. Dock är det lite pillrigt verkar det som och jag har sååå dåligt tålamod ! :P haha
SvaraRaderaHa en härlig helg
det ser riktigt smaksigt ut!
SvaraRadera