lördag 13 februari 2010

Chocplate chip cake

För några veckor sedan spanade jag in en kaka hos Rosa Maränger, som lät alldeles förträffligt god, så den blev att testa. Och ja, jag hade verkligen rätt, kakan var ljuvlig.

Verkligen en annorlunda fast konsistens på smeten, men det är så den ska vara.

200 g smält smör
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 ägg
1 dl jordnötssmör
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 dl hackad mjölkchoklad
2 dl hackad vit choklad

Rör ihop strösocker, farinsocker och smält smör. Tillsätt sedan ägget och jordnötssmöret och rör till en slät smet.

Blanda ihop alla torra ingredienser för sig och rör sedan ner i äggsmeten.
Tryck ner smeten i en smörad form med löstagbar kant.
Grädda i 30-40 minuter i 175°.

10 kommentarer:

  1. Oooh, va god den ser ut! :D
    Kan man byta ut jordnötssmör mot mer vanligt smör eller bara ta bort det kanske?

    SvaraRadera
  2. Hej
    Du har en Award att hämta hos mig.

    Ha en skön kväll :-)

    SvaraRadera
  3. Vilken smarrig kaka du bakat. En sådan skulle man kunna provsmaka efter en tur med skidorna.

    Ha en trevlig helg/ Mimmi

    SvaraRadera
  4. Ser helt ljuvlig ut! Å jag som är så grymt chokladsugen...

    SvaraRadera
  5. Den här kakan får det verkligen att vattnas i munnen! Vore riktigt gott nu till efterrätt efter en god middag!

    Glad alla hjärtansdag!

    SvaraRadera
  6. Ja det låter som en riktigt god kaka! Den skulle jag inte tacka nej till=)

    SvaraRadera
  7. Ha en underbar alla hjärtans du med! <3<3<3

    SvaraRadera
  8. Vad många läckra recept du har! Vilken inspirationskälla för mig. Här kommer jag att titta in flera gånger.
    Kul att du kikade in hos mig - välkommen åter!

    SvaraRadera
  9. Va kul att göra receptet som en tårta istället för småkakor :)

    SvaraRadera