4 pers
4 fläskkotletter
1 gul lök, hackad
2 ½ dl matgrädde
2 dl creme fraiche
1 msk kalvfond
ca 1 tsk soja
½ dl svartvinbärsgelé
1 tsk sambal olek
grillkrydda
salt och peppar
Sätt ugnen på 175°.
Lägg kotletterna i en ugnsform och krydda dom med lite salt och peppar. Vispa ihop ingredienserna till såsen och krydda med lite salt och peppar och häll såsen över kotletterna.
Sätt in i mitten av ugnen i stek i 1 ½ timme.
Servera med kokt potatis och gele.
Vi åt oxå kotletter idag...men ingen avancerad rätt.. i brist på tid o hunger ;)
SvaraRaderamen jag håller med köttet blir så mört o gott om "kottarna" att de faller sönder i mun på en =)
Åh ett bra tips, jag vet inte riktigt vad man ska göra med kotletter, vi har massor men detta kan jag ju testa!
SvaraRaderaJapp, kotletterna blir ljuvliga av att steka dem i ugnen. helt underbar sås av bara creme fraiche, grädde, soja och sambal oelek, mums
SvaraRaderaKram Lena
Tack för din jättegoa kommentar, den värmer!1000 kramar till dig :-)
SvaraRaderaTack för tipset, det ska jag testa
SvaraRaderaSå gott det ser ut! Man ska inte kolla i såna här bloggar när man inte orkar fixa sig nåt att äta! :)
SvaraRadera