måndag 1 mars 2010

Tacolasange

För ett tag sen sparade jag ett recept på tacolasange hos Frida som lät riktigt gott så när jag skrev matsedeln sist åkte det med. Då var jag fullt medveten om att hon hade kyckling i sin. Det var något som jag tokmissade i morse när jag skulle plocka fram ur frysen, så fram åkte köttfärs ist. Visst insåg jag mitt misstag efter ett tag men konstaterade att det fick ju gå ändå så det blev helt enkelt med köttfärs i. Men gott blev det iaf.

Här på bloggen finns även denna variant på tacolasange sedan tidigare.


ca 6 pers

ca 500 g blandfärs
1 gul lök, hackad
1 gul paprika, hackad
fryst broccoli, skuren i mindre bitar
1 ½ påse tacokrydda
1 ½ dl vatten
1 burk hela/krossade tomater
2-3 dl creme fraiche
200 g philadelphiaost
2 dl mjölk
10-12 lasangeplattor
ca 1 dl riven ost

Sätt ugnen på 175°.

Stek färsen och grönsakerna i en stor stekpanna. När färsen är genomstekt krydda med tacokrydda och häll på vattnet. Låt sjuda ihop nån minut. Tillsätt sedan dom krossade tomaterna, creme fraiche, philadelphiaost och mjölk. Smaka av med svartpeppar. Låt det småputtra några minuter. Tillsätt sedan hälften av den rivna osten och låt det ytterligare småputtra nån minut.

Ta fram en ugnsform, ca 20x30 cm. Varva sedan tacoköttfärssåsen och lasangeplattorna, börja och avsluta med sås. Strö över den rivna osten.

Gratinera i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills den fått lagom färg.

Servera med en god sallad.

13 kommentarer:

  1. Alla typer av Lasagne är rena himmelriket för mig. Så gott så gott...

    SvaraRadera
  2. Passar utmärkt här hemma tror jag. Ska jag prova nu när vi har lov.

    Ha en bra vecka!
    Kram Ullis

    SvaraRadera
  3. Lät gott! Ska testas.... vill du ha ytterligare recept har jag oxå en tacolasagne upplagd på bloggen, dock ENORMT onyttig!

    http://sturegatan3.bloggplatsen.se/2009/11/14/2185735-therese-samuel-julian-pa-besok/

    SvaraRadera
  4. Smarrigt! Jag skall också laga tacolasagne, men först på fredag - och lite annorlunda. Men det är ju riktigt gott! :)

    SvaraRadera
  5. Hejsan!
    Hittade din blogg genom min dotter som kikar in till dig. Ville bara tala om att jag länkat dig till min blogg om det är ok. Tycker att du bakar så mycket gott och lagar god mat att jag vill delge mina bloggvänner det genom din blogg.
    Ha det bra Hälsningar Marie..

    SvaraRadera
  6. Det här verkade jättegott! Som allt annat du lagar :)

    SvaraRadera
  7. Mums, det där är ju helt klart bland det godaste man kan äta! :D Så gott...!

    SvaraRadera
  8. Oj, vad mycket gott här var - får allt botanisera runt lite =)

    SvaraRadera
  9. Ja..det är gott med tacokryddning! Jag använder tacokryddan till mkt mer än tacos, den ger god smak!! Här blir det falugryta med wokgrönsaker, ajvar, cocosmjölk och så ris till. Din hallonrulle både ser och verkar skitgod:)
    Hoppas ditt ben piggar på sig nu när det är lite töväder så du kan gå ut!!!
    Ha det så bra och trevlig tisdag på dej!
    kram
    Birran i Hörby

    SvaraRadera
  10. Det där låter inte alls dumt måste jag säga! Tacos går ju hem...
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  11. Det där skulle gå hem hoss oss också..
    Är ju så kul när man kan variera varianterna på tacos och lasange..
    Fiffig kombination
    Mvh

    SvaraRadera
  12. Precis den gör jag också här hemma, fast med kycklig då. Grymt god!

    SvaraRadera
  13. Tacosmak är aldrig fel och i lasagne är det säkert riktigt gott!

    SvaraRadera