
Här kommer du hitta recept på allt mellan himmel och jord. Mest är väl sidan till för att jag ska lättare hitta bland mina recept, men givetvis hoppas jag att ni ska finna en massa inspiration till att laga och baka en massa godsaker.
söndag 28 februari 2010
Chokladrulltårta med hallonlakrits

lördag 27 februari 2010
Ugnsomelett med bacon och rödlök
2 msk mjölk
Cloetta Good
Cloetta Good mjölkchoklad
En god mjölkchoklad som liknar chokladen som är i plopp.
Betyg 4/5.
Cloetta Good Mintcrisp
Cloetta Good Hasselnöt
Denna hade jag höga förväntningar på eftersom hasselnötter och choklad brukar vara en god kombination. Tyvärr blev jag lite besviken. Hasselnötterna var inte så goda som jag hoppats på, hade velat ha mer smak av att dom var rostade.
Cloetta Good Cashew & Tranbär
Denna var den chokladen jag inte trodde jag skulle gilla pga tranbären men här bedrog jag mig. Chokladen var verkligen jättegod. Tur att man får såna här prover så man får sig en smaktankeställare =).
fredag 26 februari 2010
Tex-mex-kotletter
torsdag 25 februari 2010
Couscouspytt med bacon
Koka upp vattnet till cous cousen ihop med oljan och buljongtärningen. Ta av vattnet från värmen och rör i cous cous och låt den dra under lock i ca 5 minuter. När cous cousen är klar rör ner smöret.
Fräs bacon, lök och mexicanamixen några minuter tills baconet fått fin färg. Rör ner cous cousen och smaksätt med svartpeppar och låt steka med nån minut.
Servera med sweet chilicreme och nån sallad.
tisdag 23 februari 2010
Leila's sega kladdkaka
måndag 22 februari 2010
Vinnarna i Keldatävlingen!
Vinnarna är dragna och vinnarna är..........
Sanna kommentar 59
lördag 20 februari 2010
Röstitårta
Pucko Ljus Choklad och Pucko Ljus Choklad låglaktos

Pucko Ljus Choklad en färsk färdigblandad chokladdryck. Den har en mild smak av ljus choklad, går att avnjuta både varm och kall. Jättegod är den. Själv tycker jag den smakar lite som uppvispad chokladpuddingsmet innan den stelnat.
Sedan har vi Pucko Ljus Choklad låglaktos med lägre sockerhalt. Tycker inte att dessa skiljer sig något större i smak.
Båda får 4/5.
Mer info hittar ni på Pucko.
torsdag 18 februari 2010
Biffar med gurka och senap
tisdag 16 februari 2010
Semlor
2 ½ dl mjölk
25 g jäst
1 ½ krm salt
½ dl socker
ca 8 dl vetemjöl
1 tsk kardemumma, mortlad
1 ägg
inkråmet i bullarna
1 ½ dl Fresta färdig vaniljsås på tetra
1 tsk vaniljsocker
måndag 15 februari 2010
Parmesankycklinggratäng
Sätt ugnen på 200°.
söndag 14 februari 2010
Kotletter i ugn
lördag 13 februari 2010
Chocplate chip cake
Verkligen en annorlunda fast konsistens på smeten, men det är så den ska vara.
200 g smält smör
fredag 12 februari 2010
Pastasås med skinka och soltorkad tomat
Tävling!

Dansukkers nya rörsocker

Så här skriver Dansukker om sockret:
"Sockerrören i ekologiskt rörsocker odlas i Peraguay. Bönderna har slagit sig samman i ett kooperativ som kan leverera större mängder sockerrör. När rörsocker från Paraguay säljs Rättvisemärkt, får odlarna en premie som ska gå till ekonomisk och social utveckling. Eftersom sockret dessutom är ekologiskt får odlarna också en extra betalning. Odlarna bestämmer gemensamt hur pengarna ska användas, tex till inköp av en traktor eller böcker till den lokala skolan. På det sättet bidrar Rättvisemärkt och Dansukker till att skapa en positiv utveckling i de lokala samhällena."
Fler produkter i fairtrade sortimentet hittar ni på Dansukker. Bild är lånad från Dansukker.
onsdag 10 februari 2010
Kycklinggryta med druvor
ca 4 pers
2-3 kycklingfiléer, i bitar
1 gul lök, hackad
salt och svartpeppar
1 ½ dl vatten
1 msk kycklingfond
½ msk senap
2 msk svartvinbärsgele
½ tsk soja
1 burk creme fraiche
ca 10 cocktailtomater
100 g gröna druvor, halverade
Stek kyckligen och löken i lite smör i en stekpanna.Krydda. Häll på vatten, fond, senap, gelé och soja. Låt puttra i 5 minuter. Rör ner creme fraichen och låt puttra några minuter till. Lägg i tomater och druvor och värm till dom blivit varma.
Servera grytan med ris och gelé.
tisdag 9 februari 2010
Kalkonpaj
3 msk kallt vatten
måndag 8 februari 2010
Potatis- och köttfärsgratäng
fredag 5 februari 2010
Grönsaksbiffar med sweet chilicreme
torsdag 4 februari 2010
Kalops
2 morötter, skivade
några droppar soja
onsdag 3 februari 2010
Köttfärsbiffar i tomatsås
tisdag 2 februari 2010
Fylld kycklingschnitzel med parmesansås
måndag 1 februari 2010
Award

Detta var en klurig en, då man ska berätta 7 spännande saker om sig själv och jag tycker väl inte att jag är jättespännande men vi får se vad jag knåpar ihop.
Gör så här:
- Kopiera awarden till bloggen.
- Länka till personen du fått awarden av.
- Berätta 7 intressanta fakta om dig.
- Välj 7 andra bloggar att ge awarden till.
- Länka till deras bloggar.
- Lämna en kommentar på deras bloggar att dom fått en award dig.
- I gymnasiet gick jag Hotell- och restauranglinjen och nu jobbar jag som kock på en lunchrestaurang.
- Trots att jag är kock är jag otroligt kräsen, har bla väldigt svårt för att äta fisk, det enda som funkar är tonfisk på burk och ev panerad torsk och rödspätta om jag absolut är tvungen.
- Är tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna och i vissa lägen kan jag vara dålig förlorare.
- Önskar att jag vore bättre på att odla under odlingsperioderna, är verkligen riktigt dålig på att hålla liv i växter.
- Kan vara väldigt lat av mig och det blir alltför lätt stökigt här hemma, en och annan dammråtta bor här med.
- Har precis blivit medlem på facebook och har totalt fastnat i spelet "Farmville", tur att man är hemma med brutet ben så man hinner odla =).
- Tycker det är kul att träna vovvarna och jag hoppas att starta med Pricken i lydnadsklass 1 innan året är slut. Dock har ju benet satt lite käppar i hjulet just nu.
Bloggarna jag vill ge en award blir: