onsdag 19 december 2012

Chokladtryffel med turkisk peppar


Här har inte hänt något på mycket länge och jag har heller inga förhoppningar på att det kommer komma en massa nya recept i framtiden heller. Men jag har gjort en chokladtryffel som jag tänkte att jag bara måste spara receptet på och vad kan väl vara bättre än att lägga den här, för då vet jag var det finns.


1 dl vispgrädde
1 dl honung
1 tsk vaniljsocker
250 g mörk choklad
50 g smör
ca 5 msk krossad turkisk peppar (spara lite till garneringen)
 
 
Häll grädde, honung och vaniljsocker. Koka upp för att sedan ta kastrullen från värmen.
 
Hacka chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter. Klicka  sedan i smöret, lite i taget och rör till en jämn smet.
 
Mortla den turkiska pepparn (spara lite till garnering) och blanda i chokladsmeten.
 
Sedan kan man ju välja om man vill rulla tryfflar men då får man låta smeten vila i kylen i minst 2 timmar innan man rullar eller så gör man så att man skedar upp smeten i formar, vilket jag tycket är betydligt smidigare då jag slipper kladda en massa. Strö över lite turkisk pepparkross över formarna eller rulla de runda tryfflarna i krosset, men då kan det krävas lite mer av krosset.

2 kommentarer:

Katarina sa...

Mums, det låter så gott! Önskar dig en fin jul!

Anonym sa...

Vad roligt att du är tillbaka=)