måndag 17 juni 2013

Potatissallad med ruccola

Härligt sommarväder ute, så givetvis åker grillen fram idag. Dessutom fick jag chansen att komponera ihop en potatissallad som kommer användas på midsommar. Ruccola är en sallad som jag gillar väldigt mycket och gärna använder mig av i sallad, men att även använda den som smaksättare funkar alldeles utmärkt. Till denna provomgång valde jag att använda färdigtärnad potatis på burk, men till midsommar kommer jag använda mig av färskpotatis, vilket nog kommer förhöja smaken ytterligare.

 
 
 
ca 800 g potatis
40-50 g ruccola
1 dl gräddfil
1 ½ dl majonnäs
2 msk senap
2 msk bostongurka
½ röd lök,  strimlad
salt och peppar
 
Mixa ruccola, gräddfil och majonnäs i en matberedare tills man tycker att ruccolan mixats samman till önskade storlek.
 
Rör ner senap, bostongurka, lök, salt och peppar. Låt stå och dra till sig några timmar i kylen.
 


3 kommentarer:

Katarina sa...

Potatissallad är gott och hör till sommaren!

Unknown sa...

Glad midsommar !

Sportfotograf
http://www.sportfoton.se

Växelhäxan från norrland sa...

Det är ju så gott med potatissallad och speciellt om man få göra egen.. Trevlig sommar på dig!