tisdag 8 december 2009

Varm smörgås med philadelphiaröra

Till kvällsmat idag mumsade vi varma mackor. Betyget från M löd "Detta var de godaste varma mackor jag någonsin ätit". Riktigt goda alltså.

6 st

6 st formfranska
smör
chilisås
200 g philadelphiaost salladslök/svartpeppar eller annan smak
½ hg rökt skinka, hackad
½ röd lök, hackad
10 cocktailtomater, halverade
ost

Sätt ugnen på 225°.

Blanda philadelphiaost, skinka, lök och cocktailtomater.

Smöra bröden och bred på ett lager med chilisås. Bred på philadelphiaröran. Lägg på skivad ost.

Gratinera i ugnen5-10 minuter eller tills dom fått lagom färg.

11 kommentarer:

Susie i köket sa...

Låter supermumsigt!

Malin sa...

Varma smörgåsar är ju SÅ gott! De här verkade jättesmarriga! :)

Carro sa...

Tro jag det ! De såg vääldans goa ut :)

Emmas Kök sa...

Varm smörgås.. Vad smarrigt! Blir sugen på det just nu men jag får glatt ta och knapra på mitt knäckebröd som jag skall äta upp innan jag åker hem :)

Tina´s Mat sa...

Jag som älskar varma smörgåsar måste prova detta!

Helena S sa...

Det här låter ju mycket roligare än mina varma mackor med ost och skinka. Det här får det bli nästa gång det är dags för varma mackor! :-)

Martina sa...

Mmmm, dom ser mumsiga ut, den var en annorlund variant...

Pernilla sa...

Gjorde en variant av denna till lunch idag. Smarrigt!

Växelhäxan från norrland sa...

Jo en sån där skulle jag också kunna klämma i mig.
Förstår att den fick höga poäng

Christer sa...

Det här bara måste jag prova,låter ju hur gott som helst.Det får nog bli under julledigheten,som kontrast till all julmat.

Ha en bra helg.
Hälsningar Christer.

lina sa...

Den där smarriga mackan skulle sitta fint precis nu!!!