söndag 12 september 2010

Hallonpaj med vaniljsås

Eftersom paj är himla gott tänkte jag att idag bjuder jag på en paj till, dock blir det en efterrättspaj. Jag tycker ni ska testa att göra vaniljsåsen, himla enkelt och så gott.

5-6 pers

2 ½ dl vetemjöl special
½ dl socker
½ dl kokosflingor
75 g smör
½ dl kallt vatten
Fyllning:
2 pkt hallon
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1 msk citronsaft
Vaniljkräm:
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl socker
3 dl vispgrädde

Degen: Blanda mjöl, socker, kokos och smör i en matberedare tills det blir en smulig deg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop så den precis går ihop.. Låt vila kallt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°. Klä en form med degen.

Blanda dom frysta bären med socker, vaniljsocker, potatismjöl och citronsaft. Fördela bären i pajskalet och grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.

Vaniljsås: Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.

Vispa gulor, socker och vaniljfrön krämigt. Vispa grädden luftigt och vänd ner den i äggsmeten.

9 kommentarer:

matpolisen sa...

Vad otroligt gott. Jag har lite kvar utav galetten jag gjorde här om dagen, annars hade det väl blivit en hallonpaj i mitt kök.

Martina sa...

Ja, paj är verkligen gott och din ser smaskens ut. Klart man ska göra egen vaniljsås!!

Emma sa...

Den ser himla god ut! :) Blev riktigt sugen på hallonpaj nu. Har faktiskt aldrig gjort det.

Tulipan´s bakverk sa...

åhhh vad gott med hallon :)

Tulipan´s bakverk sa...

åhhh vad gott med hallon :)

Gottegrisen sa...

Ser kanongott ut!

Sandra sa...

Lät som en väldigt god paj! =)

Iris Vrijsen sa...

Tack för den här fantastiska recept! Om man använder vegetablisk smör och Oatly vaniljsås så är pajen faktsik vegan:) Tusen Tack från Holland :D

Iris Vrijsen sa...

Tusen tack! Jag använder vegetablisk smör och Oatly vaniljsås så att pajen är vegan:) Tack från Holland!