onsdag 29 september 2010

Baconlindade järpar

Att använda bacon att linda in annan mat i brukar ju bli riktigt saftigt och gott, så även dessa järpar.

4 pers

ca 600 g blandfärs
1 msk senap
2 msk lingonsylt
1 msk kalvfond
1 ägg
½ dl grädde
salt och peppar
2 pkt bacon

Sätt ugnen på 175°.

Blanda ingredienserna till järparna och forma sedan smeten till järpar. Rulla in varje järpe i en skiva bacon.

Bryn järparna i en stekpanna så dom får fin färg runt om. Efterstek dom i ugnen ca 10 minuter.

Servera järparna med potatis, gräddsås och lingonsylt.

8 kommentarer:

Cupcakesfluffan sa...

Låter himla gott, det får jag ta och testa nästa gång vi gör järpar här hemma

Mor-Mia sa...

Järpar är ju såå gott. Själv har jag ett recept med oliver och kapris som jag brukar göra!

Helena sa...

Det låter som riktig hederlig svensk husmanskost! Gott!

Camillasrum sa...

Mums vad gott det låter, även marknadsgodiset såg smarrigt ut :-) Ha en härlig helg!

Fiona sa...

Åh, järpar har jag inte ätit på evigheter. Får ta och göra det någon dag!

mmcakeDesign sa...

Enastående vackra och säkert jätte goda

Snögården sa...

Hittade din blogg när jag letade efter en annan blogg och blev fast.Gud så mycket gott.
perfekt bjudmat, jag bara älskar bacon.
Kram Anni

Tina sa...

Håller med dig om bacon ger en härlig smak till färsrätter, och särskilt till älgkött som ibland kan bli lite torrt o trist.
Ser gottis ut!