lördag 4 december 2010

Thaisoppa med nudlar och kyckling

Jösses, vad vintern har bitit tag i oss. Här ligger snön djup och det har varit riktigt kallt ett tag nu. Visst är det härligt att det har kommit snö och jag hoppas att det får ligga kvar fram till jul även om jag hoppas att det faktiskt inte kommer mer.

När det är så här kallt behöver man något värmande så till middag idag blev det en härligt värmande och smakrik soppa med nybakade dimkelfrallor.


4 pers

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1 citrongräs, strimlat
1 tsk malen ingefära
1 msk flytande margarin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2-3 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1 tsk fisksås
1 pressad lime
2 tsk currypasta
1 nypa chilipulver
cocking sauce paneng red curry (går att utesluta men ger lite mer smak)
ca 70 g torkade nudlar

Fräs lök, vitlök, citrongräs och ingefära på svag värme. Lägg i kycklingen och låt fräsa med nån minut.

Tillsätt vattnet och buljongtärning och låt puttra några minuter. Häll på kokosmjölken och smaksätt med fisksås, lime, currypasta, chilipulver, cocking sauce. Låt puttra några minuter.

Lägg i nudlarna och låt dom värmas/kokas i soppan tills dom är klara.

Servera soppan med ett gott bröd.

6 kommentarer:

Gottegrisen sa...

Låter definitivt som något som min man skulle ÄLSKA!!!

bagerskan sa...

Det där såg riktigt gott ut!
Du har väl inte missat Bagerskans julkalender - fylld med härliga tävlingar, kram Karin

mumsfillibaba sa...

Vad gott det låter. tycker snön mest yr här och inte rö många cm. Nu ser allt tom att smälta bort....*:(

Men gott med lite värmande thai...

Helena Ljunggren sa...

Vi har verkligen fått en riktig vinter :)

Anonym sa...

Låter riktigt riktigt gott det här! Jag älskar thai-smaker och soppa är så gott nu på vintern! :-)

I Nadjas kök sa...

Älskar sådan här mat! Vill passa på och önska dig en riktigt fin godjul och gott nytt år!