tisdag 1 september 2009

Cannelloni med köttfärs

Då har man avverkat sin första arbetsdag på 3 ½ år och jag kan säga att det känns i fötterna, man är ju inte van att stå och gå i över 8 timmar, men i övrigt känns allt bra och det är konstigt vad fort man kommer in i allt trots så lång frånvaro.

Dessa cannelloni åt vi i söndags. Gjorde dom på i cannellonirör och jag trodde att det skulle bli bökigt att fylla dom men det fick faktiskt riktigt bra. Man kan ju även avända sig av färska lasangeplattor som man fyller och rullar.

Sedan använde jag Västerbottenost i ostsåsen, men man kan ju använda vilken ost man vill beroende på hur mycket smak man vill ha.


ca 4 pers

10-12 cannellonirör
ca 400 g blandfärs
1 gul, lök, hackad
tacokrydda
salt och peppar
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
2 msk ketchup
1 msk chili bbq grilloil
100 g philadelphiaost
Ostsås:
2 msk smör
2 msk mjöl
ca 4 dl mjölk
1 msk kycklingfond
ca 2 dl västerbottenost, riven
½ burk creme fraiche

Bryn köttfärs och lök i smör. Krydda med tacokrydda efter eget tycke, jag hade i ungefär ½ påse. Blanda i tomatpuré, chilisås, ketchup och grilloil. Rör i philadelphian och rör om tills den smält. Smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen: Smält smöret och rör i mjölet. Häll på mjölken och vispa slät. Tillsätt fond och ost och låt småkoka under omrörning några minuter. Rör ner creme fraichen och smaka av med salt och peppar.

Förkoka cannellonirören om det står på paketet att det ska göras.

Smöra en ugnsfast form. Fyll rören med köttfärsröra. Lägg i formen och täck dom med ostsåsen.

Gratinera på 200° i ca 20 minuter. Kan tänka mig att tid och temperatur kan variera beroende på vilken sorts cannelloni som används.

Servera med en god sallad.

14 kommentarer:

Anonym sa...

De ser väldigt goda ut! :)

Här närmar sig jobbet också med stormsteg.. börjar den 15.9 efter 1½ år hemma!Så kan tänka mig att det känns!

Åsa/En Sida Med Mat sa...

Mmmm..... så gott det ser ut!
Har varit så sugen på köttfärssås nu i ett par dar....

Jaha, då var första dagen avklarad.
Visst kommer man in i det snabbt.

Sen rullar allt bara på, lämna ,hämta, vab, m,m....+ en massa härliga saker dom små liven hittar på.


Ha det gott!/Åsa.

Tina sa...

Japp!...deetta recept skall testas..någon dag iaf såg smarrigt ut och jag gillar WB osten jätte mycket.
Ha det gott.

Marias kakburk sa...

Tack snälla:)!

Mums, va gott det såg ut!:)

bakmammorna sa...

jag älskar canneloni! hoppas du kommer in i jobbe snabbt! :-)

Carro sa...

Det såg gott ut (som alltid)
Förstår att det måste vara ovant med jobbet men bra att det rullade på någolunda iaf förutom värken i fossingarna.
Ha en fortsatt bra vecka ! :)

Kalasgott sa...

Ser jättegott ut Jessica! :-)

I Nadjas kök sa...

Men så gott! Det ser fantastiskt gott ut.

bagerskan sa...

PS. Du har väl inte missat mina tävlingar?

Kram Karin
www.bagerskan.blogspot.com

Helena Ljunggren sa...

Cannelloni är ju gudaljuvligt! Vi gjorde det här i måndags...och maken den lyckosten har det i dagens lunchlåda :)

ha en bra dag!

lina sa...

Gud så gott det ser ut! Västerbottenosten ger nog bra smak kan jag tänka mig,älskar västerbotten!

Cutecakes-Paulina sa...

Roligt att du är med & tävlar, det skadar verkligen inte att ha en till bok av honom:)

Förresten dina cannelloni ser grymt goda ut!

Växelhäxan från norrland sa...

Hm cannelloni är ju så himla gött..
Ja ja, få vänta ett tag till innan det blir nån pasta
ha det gott

emilia sa...

Såg gott ut, vad jobbar du med?