lördag 26 september 2009

Salamifylld kycklingfilé

Detta blev det till middag idag och det blev riktigt gott. Till kycklingen och cous cousen gjorde jag det lätt för mig och det blev Kelda Four Cheeses, som ­– en slät, smakrik sås med blåmögelost, cheddar, parmesan och mozzarella. 400 ml, cirka 21 kr. Jag och barnen gillade såsen så ett betyg på 3,5 blir det från oss, medans M inte var det minsta impad.

Glöm förresten inte bort att fota eran frukost för chansen att vinna en årsförbrukning med Start's nya musli. Läs mer här.


Detta räckte och blev över till 2 vuxna och två små barn

3 kycklingfiléer
4 skivor salami, strimlad
1 msk strimlade soltorkade tomater i olja
2 msk fetaost, smulad
3 msk philadelphiaost
salt och peppar
3-4 port cous cous
1-2 dl broccolimix Mexicana
½ buljongtärning
1 msk olja
1 msk smör

Sätt ugnen på 225°.

Blanda salami, tomater, fetaost och philadelphiaost och salta och peppra.

Skär en ficka i kycklingfiléen och tryck i fyllningen. Krydda runt om med salt och peppar. Stek runt om så dom får fin färg. Lägg dom i en ugnsfast form och häll lite vatten i botten. Stek i ugnen i ca 20 minuter eller tills dom är helt genonmstekta.

Mät upp vattnet till cous cousen i en kastrull, (lägg till ½ dl för det ångar ju bort lite när man kokar grönsakerna i vattnet). Lägg i buljong och olja. Koka upp och lägg i grönsakerna och låt sjuda nån minut. Ta av och lägg i couscousen och smöret och låt stå och dra 5 minuter, rör om då och då. Hur man gör med cous cous kan ju variera mellan sorterna, men det var så här jag gjorde.

Servera med nån god sås.

Bilden är lånad av Kelda



11 kommentarer:

Helena sa...

Åh det låter verkligen jättegott.

Trevlig helg!
/Helena

Veronika sa...

Sv: Jo´jämför man sig med Anna Anka kan ju vem som helst verka normal :)

God maten såg ut, frstår inte vad du får alla idéer ifrån ;)

Sandra drömkaka sa...

Gud vad gott det där lät & jag måste verkligen ta & testa den där såsen! Älskar deras andra ostsås så :)

Filibabba sa...

der ser riktigt gott ut det där! =)

Carro sa...

Jag förstår inte riktigt hur man tänker när man gör så. Tycker inte ens man behöver kolla om godiset är färskt, iallfall inte i de större matvaru butikerna för där byts ju godiset ut titt som tätt och man vet att det är fräscht.
Jag har hört talas om folk som tar med sig toalettpapper ifrån restauranger och presentsnören ifrån butiker. Men som du säger, man slutar aldrig förvånas =p

Hoppas ni också haft en bra helg :) Och maten såg lika smarrig ut som alltid. Arbetar du som kock eller så föressten? Tänkte på ditt arbete på restaurgan? =)

Karin sa...

Å det tyckte jag lät gott. Det blev kyckling med feta och soltorkade tomater för mig ikväll.

Mor-Mia sa...

Kyckling är alltid gott. Är den sedan fylld med något blir det bara ännu bättre ;)

Ninni sa...

Det kan vara fruktansvärt irriterande att få en dålig låt på hjärnan..men för mig är det din chokladtoppade marängtårta som spökar..haha! Den vill liksom inte lämna mitt minne o sinne..så jag måste bara prova att baka den..Dumma dej! 'ler'
Kram och ha en fin vecka..
G´natt Ninni

Mary sa...

ååå vad mumsigt! Jag har nominerat dig till Matbloggspriset 2009! Håller tummarna att du vinner!! :-)

Pernilla sa...

åh, vad jag får olika bud om den där nya ostsåsen hela tiden, den ena säger: jättegott och den andra säger: tvi vale. så jag får nog lov att testa själv istället för att lyssna på vad andra tycker. sååå jobbigt ;)

hoppas du har en fin måndag!

Sanna sa...

Under en lång tid åt jag inte kyckling av många anledningar. Men nu har jag börjat igen, och jag måste säga - det är ju hur gott som helst! Kul med lite recept eftersom jag är mycket ovan att tillaga kyckling..