Är lite nyfiken om ni ska ha några nyheter på julbordet i år? Mat eller godis. Här försöker jag alltid få in nått nytt inslag varje år men i år har jag inte klurat ut något, förutom lite nya godisvarianter, förstås.
På fredag kör vi det årliga pepparkakshusbygget, alltid lika spännande och då drar nog även själva julstöket igång på riktigt. Men innan dess tänkte jag bjuda er på dinkelfrallorna jag bakade till thaisoppan.
ca 20 st
50 g jäst
4 dl vatten, 37°
250 g keso
4 msk flytande smör/margarin
1 ½ tsk salt
2 msk mörk sirap
5 dl dinkelmjöl
6-8 dl vetemjöl special
ca 2 dl pumpakärnor
Värm vattnet så det blir fingervarmt.
Smula jästen i degbunken och rör ut det med vattnet. Tillsätt keso, smör, salt, sirap och det mesta av mjölet. Arbeta degen till en smidig deg och låt den gå ca 8 minuter i maskin. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°.
Forma degen till en rull och dela i ca 20 bitar. Doppa ena snittytan i pumpakärnorna. Lägg dom på bakpappersklädda plåtar. Täck med bakduk och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. Låt bröden svalna på galler.
4 kommentarer:
Nej i år blir det *bara* gamla trotjänare som dyker upp på julbordet.
Dinkelbrödet ser så gott ut.
ha det gott:)
Oj, vilka fina bullar. Dinkelbröd är gott.
Urtjusiga bröd!
Hos mig, www.helenaljunggren.com/sophie-dahls-voluptuous-delights-utlottning/, har man möjlighet att vara med i utlottning om Sophie Dahl's nya kokbok Voluptuous Delights.
Vilka fina dinkelbullar o goa ser de ut med =P
// Tina
Skicka en kommentar