fredag 21 december 2012
Brunkål
Brunkål är något som har blivit en tradition här hemma på vårat julbord under de senaste 5 åren, så himlans gott och dessutom så enkelt att göra.
ca 600 g vitkål
75 g smör
3/4 dl sirap
några droppar ättiksprit
1 tsk salt
vitpeppar
2 ½ dl vatten
1 hönsbuljongtärning
några droppar soja
Ta bort stammen på vitkålen. Skär vitkålen i cm stora bitar.
Fräs vitkålen i smöret i en större gryta, salta och peppra, ringla över sirapen och droppa i ättikan. Vänd runt och låt gå i ytterligare nån minut.
Häll på vattnet, några droppar soja och smula i buljongen, rör om och låt sedan puttra under lock på låg värme i ca 1 timme.
Smaka ev av med mer salt, peppar och sirap.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar