torsdag 19 december 2013
Chokladbräck med polka och cashewnötter
Nu är julförberedelserna i full gång här hemma och jag har provat några nya recept som är väl värda att testa. Först ut är denna goding som jag ursprungligen hittade receptet på i min favorittidning Hembakat, dock bytte jag ut den vanliga vita chokladen till Marabou vit choklad med vaniljsmak. Gott och mycket enkelt.
200 g mörk choklad
185 g Marabou vit choklad med vanilj
1 dl polkagrisar
1 dl saltade cashewnötter
Lägg polkagrisarna i en plastpåse och krossa dem med en köttklubba eller hammare. Hacka nötterna.
Smält den mörka chokladen över vattenbad. Bre ut den tunt, ca 2-3 mm, på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in chokladen i frysen en stund för att stelna.
Smält den vita chokladen och bred ut den över den mörka.
Strö över polkagrisarna och cashewnötterna innan den vita chokladen stelnar. Låt den stelna i kylen. Skär eller bryt i bitar.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar