Crêpes är något som inte görs specillt ofta här hemma, mest beroende på att jag tycker att det är lite omständigt, men ibland så är det definitivt värt det, så gott!
4 pers
3 ägg
5 dl mjölk
1½-2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör, smält
Fyllning:
1 pkt bacon, strimlad
1 röd lök, hackad
2 msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk
1-2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 tsk dragon
½ tsk sambal oelek
1 tsk stark senap, jag använde Västerviks
salt och peppar
½-1 dl ost, riven
Sätt ugnen på 225°.
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa i mjölet till en slät smet. Häll i resten av mjölken, salt och smör. Stek crêpsen.
Fyllningen: Stek bacon och tillsätt lök som får fräsa med nån minut. Rör i mjöl. Häll i mjölk och rör om tills det tjocknat och tillsätt då creme fraichen. Smaksätt med fond, dragon, sambal oelek, senap, salt och peppar. Låt småputtra några minuter.
Lägg en sträng med 2-3 msk fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord form med skarven neråt. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Sedan måste jag ju visa er denna fina utmärkelse jag har fått av Systrarna Yster, tack så hemskt mycket för era fina ord, det värmer.
4 pers
3 ägg
5 dl mjölk
1½-2 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 msk smör, smält
Fyllning:
1 pkt bacon, strimlad
1 röd lök, hackad
2 msk vetemjöl
ca 2 dl mjölk
1-2 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 tsk dragon
½ tsk sambal oelek
1 tsk stark senap, jag använde Västerviks
salt och peppar
½-1 dl ost, riven
Sätt ugnen på 225°.
Vispa äggen lätt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa i mjölet till en slät smet. Häll i resten av mjölken, salt och smör. Stek crêpsen.
Fyllningen: Stek bacon och tillsätt lök som får fräsa med nån minut. Rör i mjöl. Häll i mjölk och rör om tills det tjocknat och tillsätt då creme fraichen. Smaksätt med fond, dragon, sambal oelek, senap, salt och peppar. Låt småputtra några minuter.
Lägg en sträng med 2-3 msk fyllning i mitten på varje pannkaka och rulla ihop. Lägg dem i en smord form med skarven neråt. Strö över osten.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Sedan måste jag ju visa er denna fina utmärkelse jag har fått av Systrarna Yster, tack så hemskt mycket för era fina ord, det värmer.
Så här skriver dom =)
"Går till ingen mindre än "Hallon & Blåbär" och personen bakom bloggen: Jessica!
Denna blogg är en av det första vi började läsa när vi kom in i bilden.
Detta är en härlig och fin matblogg! Kikar in ofta och suktar efter alla goda recept!
Hallon & Blåbär verkar även vara en go och härlig tjej och det vill även Systrarna Yster tala om!
Och vi kommer fortsätta läsa din blogg! We likey!"
15 kommentarer:
SV: Ja, speciellt med lite mintsmak och chokladgrund. haha underbart blev det! kanske borde ta och prova något av dina andra recept också :)
Vad roligt! Jag håller absolut med Systrarna Yster! Grattis!
Grattis till din fina utmärkelse!
stort grattis till utmärkelsen! jätteroligt!! :) och tack för middagstipset, creps var det år och dar sen jag åt!
Tack snälla du för gratulerandet..
Grattis till dig också för utmärkelsen, dom ha helt klart rätt...
Men du vilka creps du ha gjort, fyllningen såg ju jätteläcker ut..
Smarrigt..
Kram
Grattis till utmärkelsen! :-)
Grattis till den fina utmärkelsen! :)
Det ser vansinnigt gott ut med crepes, bra många år sen jag åt det :)
Jag har faktiskt aldrig ätit crêpes... Tror det har att göra med att jag inte är så förtjust i pannkakor. Men den här baconfyllning lät väldigt god. :-) Kanske man skulle göra ett försök? ;-)
Crepes är ju bara så fantastiskt gott men som du säger, lite omständigt... Mina crepes brukar jag göra med en ost- och broccoli-"sås". Mumma!
Kul! Grattis! Jag håller med Systrarna Yster!
GRATTIS TILL UTMÄRKELSEN!!! Trevlig helg! MVH Anna
Grattis till utmärkelsen, den är du så värd! :)
& dessa crepes vilka godingar!!
vad gott med crepes! har inte gjort det på evigheter men däremot gör vi galetter titt som tätt. också smarrigt. jag håler också med systrana yster- grattis!
Jag håller med om att du är verkligen duktig på att dela med dig av dina ideér med mat och bak:)
Jag läser med glädje din blogg och har provat på flera recept. Har tipsat massor av vänner om hur härliga bilder och tankar du delar med dig. Kul med skinkfrestelsen. Den kommer vi säkert prova på:)
Bästa mathälsningar/Björn Hjelmstedt
Björn: Tack så hemskt mycket för din fina kommentar. Det är just responsen från er läsare som gör det så himla roligt att blogga om mat.
Ha det så gott och hoppas du kikar in även i fortsättningen!
Skicka en kommentar