4-6 pers
ca 1 kg potatis, skivade
2 lökar, skivade
ca 4 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt och peppar
persillade
500 g kassler, strimlad
Sätt ugnen på 225°.
Lägg potatisen och löken i en kastrull och häll på grädden. Krydda med salt, peppar och persillade, rör om och koka upp. Vänd ner creme fraichen och låt småputtra ca 15 minuter.
Häll över potatisen i en ugnssäker form och blanda i kasslern. Sätt in i ugnen och gratinera i ca 20 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera med en god sallad.
11 kommentarer:
Mums!...ja jag förkokar oxå alltid potatisen innan de åker in i ugnen för att bli gratäng...enkelt då att förbereda om de vankas främmande.
Ha en bra dag!!
Bra ide att ha i kasslerna på en gång. Jo jag brukar också förkoka potatisen innan det blir gratäng.
Kramar Marie:)
Kul att du kikade in på min nya blogg:D
Den där gratängen ser såå god ut. Kommer ihåg när jag var yngre, då var min absoluta favoriträtt grillat kött med potatisgratäng och ketchup! haha..
Men vad gott med potatisgratäng, inte ofta man äter det. Och browniesarna har nedanför får det att vattnas i munnen på mig! =)
jag har faktiskt precis nyss, eller för typ ett år sen, insett att det är förkok på potatisen som gäller för att få den sådär krämigt god. nu skulle jag aldrig göra det på nåt annat vis :)
Vad lyxigt med mumsig potatisgratäng mitt i vardagen. Älskar potatisgratäng, men lagar det sällan.
Håller med dig, gratängen blir som allra bäst om man förkokar.
Åsså pricken över i:et, persillade..
Gud så gott.
Ser himla gott ut.
Ska prova denna nån dag - kanske till helgen.
Karin
Rosa maränger.blogg.se
Åh vad mumsigt det såg ut, gillar verkligen potatisgratäng. Hoppas du får en bra helg, kram på dig!
Tack för din kommentar:)!
Potatisgratäng är riktigt gott. Min svärmor gjorde en i somras med färskpotatis, bacon och västerbottenost, otroligt gott!
Hoppas att du också får en trevlig helg!
Gjorde denna gratäng igår. Mycket god!
Skicka en kommentar