tisdag 1 december 2009

Hello Kittytårta

För några månader sedan gjorde Jasmine med bloggen Unga morsan en Hello Kitty tårta till sin dotter. Eftersom min mamma (ja ni läste rätt) är i det närmaste besatt av denna lilla katt, klickade det direkt jag såg denna tårta att denna skulle hon minsann få på sin födelsedag. Så igår bakades det bottnar, gjordes mousse och monterades, sedan blev den klädd och dekorerade idag. Sedan fick hon i present att få gå en tårtkurs som jag och min syster också ska gå till våren, ska bli riktigt kul att få lära sig göra fina tårtor.

Själva monteringen har jag gjort som Jasmine, men jag har valt annan fyllning. I min blev det vit chokladmousse med hallon och mörk chokladmousse med pistage. Vill ni se bra bilder på hela tårtbygget, så har Jasmine riktigt bra beskrivning här.


12-14 pers

Tårtbotten, tänk på att ni måste göra två st satser till bottnarna. Formen ska vara 26 cm i diameter.

4 ägg
2 ½ dl socker
1 dl kokande vatten
3 dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Vit chokladmousse:
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 dl florsocker
150 g frysta hallon

Mörk chokladmousse:
100 g Marabou premium dark pistachio
2 dl vispgrädde
1 ägg
1 msk Baja päron (kan uteslutas)

Ovanpå:
500 g vit sugerpaste
pastafärg, hushållsfärg eller godisar som ögon och nos
godissnören
florsocker till utkavling

Bottnar: Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i kokande vatten under vispning. Blanda torrvarorna i en bunke och sikta ner i smeten. Blanda om allt och häll i en smord och bröad form. In i ugnen i ca 25-30 minuter eller tills det är fast.

Vit chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden i en bunke. Vispa ägget och florsockret lätt pösigt i en annan bunke och häll i chokladen under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden och vänd sist ner hallonen. Ställ kallt.

Mörk chokladmousse: Smält chokladen över vattenbad. Vispa grädden i en bunke. Vispa ägget med Baja päron. Häll ner chokladen i äggsmeten under fortsatt vispning. Vänd försiktigt ner grädden. Ställ kallt.

Montera: Skär ut öronen ur den ena tårtbottnen. Dela öronen och den hela tårtan i tre bottnar. Lägg bottenskivan på ett tårtfat och placera rätt öronen på huvudet. Lägg ett lager med vit chokladmousse över hela huvudet. Täck med nästa botten och bred på den mörka moussen. På med sista botten. Så här långt kan man förbereda dan innan.

Garnera: Kavla ut sugerpasten tunt till en stor platta, använd florsocker så att den inte fastnar. Lyft hela plattan över hela huvudet och öronen. Skär bort överflödig sugerpaste. Om man vill använda sugerpaste till rosett, ögon och näsa delar man upp den och färgar en del rosa, en liten del gul och en del brun eller svart.

Kavla ut den rosa och skär ut en rosett och lägg rätt den vid ena örat. Kavla ut den gula och tryck ut en rund nos. Den bruna rullade jag oval och tryckte ut till ögon. Klipp snörena och tryck in dom i tårtan.

Kika gärna in på Jasmine's sida och få en bildbeskrivning, kan låta rätt rörigt med bara massa text, lite bilder underlättar ju =) .

15 kommentarer:

Tilda sa...

Gud vad smarrigt det såg ut, riktigt duktigt! Hoppas ni får kul på tårtbakningskursen!

Malin sa...

Vilken fin tårta! :)

Emilies Skafferi sa...

Vilken fin tårta. Då blev nog din mamma väldans glad när hon fick en hello kitty-tårta kan jag tänka mig:)

Anna sa...

Vilken sötnos!!!

Martina sa...

Visst är det fint med Kitty-tårta. Har varit på en del kalas med min 3-åring och dom flesta gör den, blir väl till att jag också får göra den om min dotter får bestämma :-)

Katja sa...

Hejsan ;) Å låter verkligen mumma den där tårtan juh.. hihi.. Ang. vörtbrödet, är det 33 cl porteröl eller vin? ;) Haha jag har noll koll, men den är lätt för en amatör att baka då? För jag kan inte så duktigt på sånt där.. :P Hur mår du annars? Kram!

Åsa/ En Sida Med Mat sa...

Såååå fin!!!
Hon måste blivit jätteglad!

Får man lov att fråga var ni ska gå turtkursen...har letat men tycker inte det finns så stort utbud här i Skåne.

Ha en bra kväll!

Pernilla sa...

Antar att mamma blev jätteglad för tårtan? Vad roligt med tårtkurs, det skulle jag också vilja gå! Eller ja, helst skulle jag ju vilja gå en hel konditorutbildning :)

Fridas kök sa...

Jättefin! Vad duktig du är! :-)

Pernilla sa...

Vilken fin tårta! Min 5-åring skulle ge vad som helst för en sån. Få se om jag ger mig på det när hon fyller 6 till sommaren... Men då är det väl något annat som gäller...

Fröken Dill sa...

Fantastiskt fin tårta! Jag gillar särskilt morrhåren.
Hälsar fröken Dill

Kerstin sa...

Hej
Vilken härlig tårta va du är duktig. Hoppas att ni får roligt på tårtbakningskursen kul grej. Det finns så mycket gott här kommer nog in och lånar fler recept.
//Kerstin

åsa - hello sugar! sa...

åhh så söt! kan tänka mig att din mamma blev helt lyrisk när hon såg den! :)

cissi sa...

Ojjj, vilken fin tårta hon måste ha blivit glad och hoppas ni får en riktigt bra kurs!! :)

Stina sa...

Vilken söt! En sån måste jag ta och göra någon gång (älskar hello kitty) och det lät inte helt fel med chokladmousse i heller! :)