ca 10 pers
50 g smör, smält
200 g kavring
2 gelatinblad
2 ägg, hårdkokta och tärnade
½ röd lök, hackad
dill, hackad
1 burk matjessill, hackad
200 g philadelphiaost
ca 3 dl creme fraiche
salt och vitpeppar
Garnering:
1 ägg, hårdkokt tärnat
räkor
rödlök
dill
Mixa ihop kavringen och det smälta smöret. Tryck ut det i en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Blanda philadelphiaost, creme fraiche, ägg, lök, dill och matjessill.
Krama ur gelatinet och lägg det i en kastrull med nån msk vatten och smält försiktigt. Låt svalna något. Rör ner det i matjesröran.
Bred ut röran över kavringsbottnen. Ställ in i kylen och låt stelna några timmar.
Garnera med ägg, lök, räkor och dill.
14 kommentarer:
Salt efter det allt det söta är ett måste. Tårtan ser smaskig ut...
Hej på dig
Ja god mat ha vi ätit så det räcker för ett bra tag fram över, få leva på hullet nu, fniss.
Tur det ha snöat lite så man får motion också.
Matjestårta är ju så gott.
Här blir det pasta idag ha tonåringarna bestämt, nu vill dom ha vanlig mat.
Önskar dig en fortsatt trevlig dag och god jul.
Kram
Therese
Supersmarrigt!
Gillar tyvärr inte matjessill, men den här tårtan ser så god ut att man kanske skulle kunna få i sig en bit...
Ser jättegott ut:) Jag önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2010 Kramisar Nina
Ser jättesmarrigt ut:) Jag vill önska dig ett riktigt Gott Nytt År 2010 Kramisar Nina
Gud så god den såg ut!!
Kan tänka mig att göra den till påsk!!
Nu har familjen röstat. Mitt förslag, cocospanerad fläskfilé röstades ner och alla ville ha tacopaj. Tråkigt men det går ju hem i alla fall.
Är så nyfiken på din nyårsmeny!
Vill också passa på att önska dig en god fortsättning och Ett riktigt gott nytt (mat)år!
Det där är en riktigt god tårta. Den hade jag ofta på menyn när jag jobbade. Mest på sommaren, men den är ju god i den bistra vinterkylan också ;)
Ja, sådana tårtor är ju perfekta att bjuda på!
Det här såg riktigt gott ut, blir lite hungrig nu :) !
Mums vad gott. Brukar göra en liknande variant till midsommar.
Gott Nytt År!!!
ser mycket god ut:)
Gott nytt år!
/S
Hej! Hittade ditt recept nu inför midsommar och åt den igår. Vill tacka för ett jättebra recept! Jag garnerade med gräslöks och rödlökshack (blandat), räkor och hackade rädisor =)
Skicka en kommentar